Yhdistä lapsiperheen olohuoneen sisustuksessa turvallisuus, käytännöllisyys ja tyyli

Pienten lasten kanssa innokas meno ja sotku ovat taattuja, ja niinpä ne kannattaa huomioida myös olohuoneen sisustusratkaisuissa.

Kun otat nämä vinkit huomioon sisustuksessa, sinun ei tarvitse turhautua olohuoneen lattialla oleviin leluihin tai kauhistua sohvaan ilmestyneestä tahrasta.

Kestävä ja pestävä sohva lapsiperheen olohuoneeseen

Sohva on hallitseva elementti useimmissa olohuoneissa. Varsinkin lapsiperheessä sohvan valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jotta sohva säilyisi käyttökelpoisena ja hyvännäköisenä mahdollisimman monta vuotta.

Pikkulasten kanssa on lähes varmaa, että sohvaan tulee tahroja. Valkoinen tai hyvin vaalea sohva ei ole hyvä ratkaisu, sillä tahrat ja kuluminen näkyvät siinä nopeammin. Lapsiperheessä sohvan materiaali kannattaa olla helposti puhdistettava. Irrotettavat ja pestävät päälliset ovat myös suositeltavia.

Sohvan koko tulee olla suhteutettu huoneen kokoon. Jos perheessä on useampi lapsi ja olohuoneessa on riittävästi tilaa, kulmasohva tai divaanisohva ovat hyviä vaihtoehtoja. Kulma- tai divaanisohva on mahdollista hankkia myös vuodeominaisuudella varustettuna.

Sohvan mitoissa on tärkeää huomioida sohvan korkeus. Pienten lasten kanssa istuinkorkeudeltaan matalampi sohva on turvallisempi valinta. Vuodesohva mahdollistaa vieraiden majoittamisen. Vuodevaatelaatikko tai divaaniosan alla oleva säilytystila tarjoavat mahdollisuuden vuodevaatteiden tai vaikkapa lelujen säilyttämiseen.

Lapsiperheessä tekokuitukankainen sohva voi olla parempi ratkaisu helpomman puhdistettavuutensa vuoksi. Materiaalin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös kankaan kulutuksenkestävyyteen. Hankauskestävyys ilmoitetaan Martindalen asteikolla, jonka arvo kannattaa olla lapsiperheeseen hankittavassa sohvassa vähintään 50 000. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa voit seuloa hakutuloksia myös kulutuskestävyyden perusteella. Valikoimasta löytyy muun muassa useita loistavalla kulutuskestävyydellä ja vuodeominaisuudella varustettuja kulma- ja divaanisohvia esimerkiksi NORE- ja Bellezza-merkeiltä.

Säilytyspaikka kaikille lasten tavaroille

Sohvassa olevan säilytystilan lisäksi olohuoneeseen kannattaa hankkia muitakin säilytystilalla varustettuja huonekaluja. Sohvapöydät, joissa on laatikoita tai hyllyjä, tarjoavat lisäsäilytystilaa esimerkiksi lasten lautapeleille ja kirjoille. Penkit ja rahit, joiden sisällä on säilytystilaa, ovat myös erinomaisia monitoimikalusteita.

Lasten leluja varten olohuoneeseen voi hankkia avohyllyn, jossa on koreja tai laatikoita. Lapset pääsevät helpommin leluihin käsiksi ja lelujen siivoaminen sujuu kätevämmin: erilaiset lelut, kuten Barbie-nuket, dinolelut ja Lego-rakennuspalikat, voi sujauttaa leikin jälkeen omiin laatikoihinsa. Säilytyskaluste kannattaa valita kestävästä materiaalista, joka on helppo puhdistaa.

Matala avohylly, kaappi tai lipasto on turvallinen lapsille. Korkeampi hylly tai kaappi tulee kiinnittää seinään huonekalun kaatumisen estämiseksi. Säilytyskalustetta voi käyttää myös tilanjakajana, joka rajaa lasten leikkialueen erilleen muista olohuoneen toiminnoista. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata olohuoneen tyyliin sopivan säilytyshyllyn, jossa voi olla valintasi mukaan esimerkiksi laatikoita, hyllyjä tai kirjoille tarkoitettuja lokeroita.

Lapsiperheen olohuoneessa turvallisuus on ykkösasia

Sopivankokoisten ja kestävien huonekalujen sekä säilytysratkaisujen lisäksi olohuoneen sisustuksessa tulee kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen. Korkeat huonekalut tulee kiinnittää seinään kaatumisvaaran vuoksi. Vauvojen ja taaperoiden turvallisuutta ajatellen terävien pöydän- ja hyllynkulmien päälle kannattaa laittaa kulmasuojat.

Herkästi rikkoutuvat esineet kannattaa sijoittaa lasten ulottumattomiin. Suljettavilla ovilla tai laatikoilla varustettu tv-taso helpottaa muun muassa kaukosäädinten, pelikonsolin ja dvd-levyjen turvallista säilyttämistä. Sähköjohdot tulee myös piilottaa lasten ulottumattomiin esimerkiksi huonekalujen taakse.

Olohuoneeseen kannattaa valita vesipesun kestävä matto, joka ei luista. Maton alle voi tarvittaessa laittaa liukuesteen. Lisäksi matto voi toimia leikkialueen tilanjakajana, ja maton väri tai kuviointi voivat olla olennainen osa lasten mielikuvitusleikkejä. Voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta samalla kertaa kulmasuojat, sopivankokoisen maton ja ovilla varustetun tv-tason esimerkiksi Kalune Design - tai Bogart-merkiltä.

Yhdistä käytännöllisyys ja turvallisuus haluamaasi sisustustyyliin

Valitse olohuoneen kalusteisiin ja tekstiileihin värejä sekä kuvioita, jotka innostavat lapsia leikkimään, mutta eivät ole liian räikeitä verrattuna olohuoneen yleisilmeeseen nähden. Esimerkiksi pastellivärit ja yksinkertaiset kuviot toimivat hyvin.

Artikkelimme vinkkien avulla voit luoda toimivan, turvallisen ja viihtyisän olohuoneen, joka sopii sekä aikuisille että lapsille. Huomioi sisustuksessa näiden vinkkien lisäksi perheenjäsenten mahdolliset yksilölliset tarpeet. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät sekä lasten että aikuisten toiveita vastaavat huonekalut ja sisustustuotteet.

Muista myös, että leikkiin innostavat sisustustuotteet, kuten automatto tai nukkekodin mallinen kirjahylly, voivat olla hyviä lahjaideoita lapsille. Huonekaluja ja muita suurempia sisustushankintoja kannattaa tehdä alennusmyynneistä ja esimerkiksi Black Friday-kampanjasta.