Parhaat dinosaurus lelut eri ikäisille dinofaneille

Jos lapsesi tykkää dinosauruksista, voit ilahduttaa häntä dinosaurusaiheisella lelulla. Nuoremmille ja vähän vanhemmille leikkijöille sopivat hieman erilaiset dinosaurus lelut. Löydät tästä artikkelista vinkkejä hyviin leluhankintoihin eri ikäisille dinofaneille!

Kiinnostavat lelut kaikenikäisille dinofaneille

Rakkaus dinosauruksiin ei katso ikää tai sukupuolta. Hirmuliskojen maailmaan uppoutuu hyvin vanhempikin lapsi, jos kiinnostavia leluja on saatavilla. Listasimme parhaat eri ikäisille lapsille sopivat dinosaurus lelut!

1. Lelufiguureilla saa aikaan monipuolisia leikkejä

Kovista, muovista valmistetuista dinosaurusfiguureista saa hahmot monenlaisiin leikkeihin. Nämä rajujakin leikkejä kestävät dinosaurus lelut ovat kuin pienoismalleja aiemmin maapallolla tallanneista hirmuliskoista.

Hobbyhall.fi-verkkokauppa tarjoaa figuureja isommissa seteissä tai yksittäin. Eläinfiguureistaan tunnettu leluvalmistaja Schleich valmistaa myös näyttäviä ja laadukkaita dinofiguja. Lisäksi 4 - 10 -vuotiaat dinofanit ihastuvat ikihyviksi Schleich Dinosaurs Suuri dinosaurusten tutkimusasema -leikkisettiin.

Kouluikäiset dinosauruksista innostuneet lapset saattavat pitää figuureista, jotka voi valaa ja maalata itse. Tällainen on muun muassa dinosaurusaiheinen SES Kipsivalu -maalaussetti. Myös dinosaurusorigamien taittelu on kivaa askartelupuuhaa koululaiselle. Itse askarrellut hahmot voivat olla koristeina tai osana leikkejä.

2. Hauskat leikit dinosaurusroboteilla

Perusfiguurien lisäksi dinosauruksia löytyy myös erilaisilla ääni- ja valotehosteilla sekä kauko-ohjattavina versioina. Karjuva dinosaurus, jonka silmät vilkkuvat, voi tuoda uutta jännitystä leikkiin. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyy paitsi ääni- ja valotehosteilla varustellut dinosaurusfiguurit, myös höyryä syöksevä dinosaurus.

Interaktiivinen, kaukosäätimellä ohjattava dinosaurus on mielenkiintoista tutkittavaa. Kauko-ohjattavia dinosauruksia löytyy niin pieniä kuin suuriakin. Esimerkiksi Smiki-merkin interaktiivinen Megasaur on jopa 55 senttimetriä pitkä! Ääni- ja valotehosteiden lisäksi Megasaurin raajoja voi liikuttaa ja leukoja availla.

Jos hankit lapselle lahjaksi dinosauruslelun, jossa on kauko-ohjain, tarkista, mikä on lelun virtalähde. Kauko-ohjattava lelu voi vaatia paristot, jotka eivät välttämättä sisälly pakkaukseen.

3. Jurassic World on sarja monipuolisia dinoleluja

Jurassic World -sarja sisältää dinosaurus lelut moniin leikkeihin. Dinosaurusfiguureja löytyy myös äänitehosteilla varustettuna. Sarjaan ovat kehittäneet leluja suuret leluvalmistajat, kuten Mattel ja Fisher-Price. Jurassic World sisältää figuurien lisäksi monipuolisia leikkisettejä ja ajoneuvoja dinojen etsimistä tai dinomaailman kilpa-ajoja varten.

4. Dinosauruksia voi myös rakentaa

Dinosaurus lelut voi yhdistää rakenteluun, sillä leluvalmistajilla on myös dinosaurusteemaisia rakentelusettejä. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyy esimerkiksi 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille tarkoitettu LEGO® Jurassic World Attack of the Gigantosaurus and Therisinosaurus -leikkisetti.

Nuoremmille leikkijöille sopivia dinosaurusaiheisia rakenteluleluja tarjoaa LeanToys. Pienen, itserakennettavan dinosauruksen mukana tulee muna, jossa dinosauruksen osat saa säilytettyä. Nämä rakennettavat pikkudinot sopivat yli 3-vuotiaille lapsille.

Muista myös muut dinosaurus lelut ja tavarat

Dinolelut voivat olla myös kehittäviä, sillä dinosaurusteema johdattaa lapsen kiinnostumaan historiasta ja arkeologiasta melkein itsestään. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyy erilaisia lapsille sopivia, dinosauruksiin liittyviä tutkimussettejä, kuten vaikkapa Jurassic World Kasvata dinosauruspuistoasi -setti tai Simba Suuri dinosaurusten kaivaussetti.

Dinosaurusteemalla löytyy monia askartelusettejä ja pelejä, kuten magneettisia palapelejä. Esimerkiksi Djeco tarjoaa dinosaurusteemaisia settejä askarteluun ja pelaamiseen. Kehittäviä leluja etsivien kannattaa vilkaista myös Montessori lelut.

Vannoutunut dinosaurusfani haluaa ilmentää kiinnostuksen kohdettaan todennäköisesti muissakin asioissa kuin vain leluissa. Onneksi dinosaurusteemalla on olemassa monenlaisia tuotteita, joilla voit ilahduttaa dinofania. Dinosaurukset seikkailevat paitsi vaatteissa, myös muun muassa koulutarvikkeissa ja koulurepuissa.

Dinosauruspussilakanoissa unet maistuvat ja dinosaurusteltassa on hauska leikkiä tai katsella kirjaa. Dinosaurusaiheisilla seinätarroilla saat lastenhuoneen sisustuksen muutettua helposti lapsen kiinnostuksen kohdetta vastaavaksi. Dinosaurusteemaiset syntymäpäiväjuhlat onnistuvat myös: voit tilata teemaan sopivat syntymäpäivälahjat ja koristeet helposti Hobbyhall.fi-verkkokaupan kautta.