Uuden kissan omistajan lista: hanki nämä kissallesi

Kun olet päättänyt hankkia kissan perheeseen, on aika miettiä, mitä kaikkea kissa tarvitsee. Kissan tai muun lemmikin hankkiminen on jännittävää, ja pääset heti kättelyssä shoppailemaan lemmikkieläintarvikkeita, jotka on tärkeää ostaa uutta perheenjäsentä varten.

Kissat ovat suloisia ja usein seuraa rakastavia karvatassuja, jotka pitävät leluista ja herkuista. Kaikki nämä ja muutkin tarvittavat tarvikkeet voit hankkia netistä esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta ennen kissaystäväsi saapumista kotiin.

Tässä artikkelissa on listattu kaikki kissalle tarvittavat välttämättömät tarvikkeet.

Lista uudelle kissan omistajalle: nämä tarvikkeet kissasi tarvitsee

Kissasi tarvitsee monia erilaisia tarvikkeita, kuten ruokia, hiekkalaatikon, kissan valjaat, harjoja, kuljetushäkin ja muita tavaroita. Voit hankkia edulliset kissan tarvikkeet netistä tai paikallisesta eläintarvikeliikkeestä.

Alla olevaa listaa hyödyntämällä valmistaudut uuden perheenjäsenen saapumiseen ja löydät tarvittavat kissan tarvikkeet, kuten kissan valjaat ja muut tavarat.

Kestävä kissan kuljetushäkki

On hyvin todennäköistä, että kissan saapumisen jälkeen sinun on vietävä kissa eläinlääkäriin esimerkiksi madotusta tai rokotuksia varten. Tätä varten tarvitset kestävän kissan kuljetushäkin.

Kissan reppu on hyvä vaihtoehto, ja voit käyttää sitä myös, jos päätät viedä kissan kävelylle naapurustoon tai tehdä pidemmän matkan, kuten lento- tai bussimatkan.

Eläinlääkärin suosittelema ruoka

Aluksi on parasta selvittää, mitä ruokaa kissa söi edellisessä kodissaan, jotta voit tarjota karvatassulle samaa ruokaa ainakin viikon tai kaksi. Kun kissasi tulee asumaan kanssasi, se sopeutuu moniin muutoksiin, ja ruoan pitäminen samana auttaa helpottamaan siirtymäprosessia. Kun kissasi on asettunut taloksi, saatat haluta kysyä eläinlääkäriltäsi suositusta kissan ruokaan.

Juomakuppi ja ruokakuppi

Kissat tarvitsevat paljon vettä, ja sellainen juomakuppi, jossa on virtaavaa vettä, voi houkutella kissaasi juomaan. Virtaavan veden ääni ja haju kannustavat kissaa pysymään nesteytettynä.

Monet kissat pitävät virtaavasta vedestä enemmän kuin seisovasta vedestä, ja tällainen juoksevan veden juomakuppi auttaa niitä juomaan ilman, että viikset kastuvat (monet kissat eivät pidä siitä).

Jos aiot matkustaa kissasi kanssa, kannattaa myös hankkia tavallisen ruokakupin lisäksi sellainen kuppi, joka on helppo ottaa mukaan. Jos esimerkiksi Jyväskylä hotellit sallivat eläimet, ota mukaan hotellireissulle pieneen tilaan mahtuvat juoma- ja ruokakupit.

Hiekkalaatikko, kissanhiekka ja lapiointiväline

Hiekkalaatikko on välttämätön, mutta älä unohda, että tarvitset myös alustan hiekkalaatikon alle. Lisäksi tarvitset lapion lapioidaksesi hiekkaa ja täyttääksesi kissanhiekkalaatikon. Tarvitset tietysti myös hyvän varaston kissanhiekkaa itsessään. Vaikka hajustetut kissanhiekat voivat olla mieluisempia ihmisille, suurin osa kissoista pitää hajustamattomasta hiekasta.

Pehmeä ja lämmin kissanpeti sekä raapimapuu

Kissat nukkuvat noin 60–70 prosenttia elämästään, ja ne haluavat tehdä sen lämpimässä ja mukavassa paikassa. Mukava kissanpeti auttaa pitämään kissasi onnellisena (mutta älä ylläty, jos kissa mieluummin kömpii sänkyysi). Kissan peti voi olla myös erinomainen lahja ystävälle, joka on hankkimassa omaa kissaa ensimmäistä kertaa.

Niiden muutamien tuntien aikana, joina kissasi ei torku, se tarvitsee raapimapuun pitääkseen kynnet terveinä ja käyttääkseen osaa rajattomasta energiastaan produktiivisesti. Jos raapimapuuta ei hankita, saatat huomata, että kodin verhot kärsivät kissan kynsissä - kirjaimellisesti.

Jos matkustat ja otat kissasi mukaan, hanki myös sopivan kokoinen matkapeti. Esimerkiksi jotkut Tallinna hotellit voivat olla kissaystävällisiä, mutta muista tiedustella tästä etukäteen.

Harja ja muut karvanhoitovälineet

Lyhytkarvaisia ​​kissoja tulee harjata noin kerran viikossa, kun taas pitkäkarvaiset kissat saattavat tarvita päivittäistä hoitoa. Pitääksesi kissasi turkin hyvänä ja hoidettuna tarvitset harjan ja kynsisakset, joita esimerkiksi tarjouslehdet voivat tarjota edullisella hinnalla.

Jossain vaiheessa kissasi tarvitsee kylvyn, jolloin tarvitset hyvän myrkyttömän shampoon, hyvän pyyhkeen ja mahdollisesti karvanhoitoaineen.