Yhdistelylaina auttaa säästämään rahaa

Moni on kokenut tilanteen, jossa talous on hajallaan useiden lainojen vuoksi. Erilliset lainat, kuten osamaksut, kulutusluotot ja luottokorttivelat saattavat rasittaa taloutta paljon ja aiheuttaa stressiä. Joka kuukausi pitää muistaa maksaa monta maksuerää ajallaan. Jokaisesta lainasta maksetaan tietysti myös korkoja ja kuluja, joihin voi kulua yllättävän paljon rahaa.

Onneksi tilanteeseen on olemassa tehokas ja helppo ratkaisu: lainojen yhdistäminen. Yhdistelylainalla voit kätevästi yhdistää kaikki nykyiset lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Tällä tavalla sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä kuukausittaisesta maksuerästä, yhdestä korosta ja yhden lainan kuluista. Taloudellinen stressi helpottuu ja rahaa jää enemmän muihin tarkoituksiin, kuten sijoituksiin.

Nordic Bankin lainavertailusta voit hakea yhdistelylainaa 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Tällaista lainaa varten ei tarvita vakuuksia eikä takaajia, joten sitä voi saada sellainenkin henkilö, jolla ei ole vakuutta käytössään. Ainoat vaatimukset ovat, että hakijalla pitää olla vakaat palkka- tai eläketulot eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla.

Mitä hyötyä yhdistelylainasta on?

Yhdistelylainan ottamista kannattaa harkita, jos sinulla on useita erillisiä lainoja eri tahoille ja korkeat korot rasittavat talouttasi. Yhdistämällä kaikki lainat yhdeksi kokonaisuudeksi voit hyötyä monista eduista.

Matalampi korko

Isommassa lainassa on usein matalampi korko, minkä vuoksi yksi isompi yhdistelylaina tulee tavallisesti halvemmaksi kuin monta pientä lainaa yhteensä.

Vain yhden lainan kulut

Yhdistelylainan ansiosta joudut maksamaan kuukausittaisia kuluja enää vain yhdestä lainasta. Yksittäisen lainan kulut eivät välttämättä ole kovin suuret, mutta kun lainoja on maksettavana monta samanaikaisesti, kertyy kuluistakin ajan saatossa paljon maksettavaa. Yhdistelylaina tuo tähän helpotuksen nopeasti.

Talouden hallinta helpottuu

Oman talouden hallinta on merkittävästi helpompaa, kun vastuullasi on vain yksi laina. Tämä tekee budjetin laatimisesta helpompaa. Pysyt myös vaivattomasti kärryillä siitä, minkä verran velkaa on vielä maksamatta.

Uusi laina-aika

Yhdistelylainassa on usein pitempi takaisinmaksuaika kuin alkuperäisissä pienissä lainoissa. Näin kuukausierästä tulee pienempi ja rahaa jää enemmän muihin menoihin, säästöön ja sijoituksiin. Yhdistelylainaa voi totta kai maksaa takaisin myös nopeammassa tahdissa, jos niin haluat. Tällä tavalla pääset nopeammin kokonaan eroon velasta.

Tällä tavalla lainat yhdistetään

Lainojen yhdistäminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta se on itse asiassa melko helppoa. Pienellä vaivalla voit saada paljon säästöä.

1. Laske nykyisten lainojen summat yhteen.

Aivan ensimmäiseksi täytyy tietysti selvittää, minkä kokoinen yhdistelylaina pitää hakea. Laske siis kaikkien nykyisten lainojen summat yhteen. Päätä myös, minkä mittainen takaisinmaksuaika on sinulle sopiva.

2. Hae lainaa yksin tai yhdessä.

Seuraavaksi voit siirtyä täyttämään lainahakemusta. Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat kilpailukykyisiä tarjouksia. Lainaa voi hakea yksin tai yhteishakijan kanssa. Hakemus kannattaa tehdä yhdessä varsinkin, jos kyseessä on iso rahasumma. Yhteishakija helpottaa lainan saamista ja mahdollistaa isomman summan sekä pienemmän koron.

3. Vertaile lainoja.

Voit saada yhdellä ilmaisella lainahakemuksella useita tarjouksia eri paikoista. Vertaile lainoja huolellisesti ja valitse niistä edullisin ja omaan tilanteeseesi parhaiten sopiva vaihtoehto.

4. Maksa rahoilla kaikki muut lainat pois.

Kun olet hyväksynyt parhaan tarjouksen, saat rahat tilillesi todella nopeasti. Parhaassa tapauksessa ne siirretään jo saman päivänä aikana. Yhdistelylaina tarjoaa siis nopean avun taloudelliseen ahdinkoon. Maksa rahoilla kaikki muut pienet lainat kokonaan kerralla pois. Näin sinulle jää vain yksi kilpailutettu yhdistelylaina.

Maksimoi säästöt vertailemalla yhdistelylainoja

Kun harkitset yhdistelylainan ottamista, on tärkeää muistaa kilpailuttaa laina. Yhdistelylainan kilpailuttaminen voi tuoda huimat säästöt. Jokainen lainantarjoaja tarjoaa erilaisia lainaehtoja, korkoja ja kuluja. Kilpailuttamalla voit löytää omaan tilanteeseesi parhaiten sopivan ratkaisun. Se on ainoa keino, jolla voit varmistua siitä, että lainasi on mahdollisimman edullinen.

Yhdistelylainojen vertaileminen on todella helppoa. Nordic Bankin lainavertailussa tavoitat noin 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä maksuttomalla hakemuksella. Lainahakemusta ei siis tarvitse lähettää erikseen jokaiseen pankkiin, vaan sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus. Tämä säästää aikaa ja vaivaa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, pääset hetken kuluttua vertailemaan tarjouksia. Voit vertailla tarjouksia rauhassa ja valita sen, jossa on matalin korko, pienimmät kulut ja sopivin takaisinmaksuaika. Kiinnitä huomiota myös lainan muihin ehtoihin, kuten lyhennysvapaan mahdollisuuteen. Kun olet valinnut tarjouksista parhaan, saat rahat tilillesi nopeasti.