Oikean lainan löytäminen – näin se onnistuu

Lainan ottaminen voi olla joskus tarpeellista, mutta se vaatii huolellista pohdintaa ja laskelmia. Erilaisia lainoja on paljon ja ne eroavat toisistaan esimerkiksi korkojen suhteen. On tärkeää vertailla erilaisten lainojen hyviä ja huonoja puolia ennen päätöksentekoa. Ensimmäiseksi kannattaa miettiä, millaiselle summalle lainaa tarvitaan ja mitkä ovat sen takaisinmaksuehdot. Tarkka summa auttaa myös sopivan laina-ajan valinnassa. Kun summa on tiedossa, voi alkaa tutkimaan erilaisia vaihtoehtoja markkinoiden tarjonnasta. Kaikkiin mahdollisiin vaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen lainasopimuksen tekemistä.

Lainojen vertailu auttaa – miten aloittaa

Lainojen vertailu on tärkeää, jotta voi löytää itselleen sopivan ja edullisen lainan. Kun aloitetaan lainojen vertailu, tulee ensin selvittää omat tarpeet ja budjetti. Onko tiedossa esimerkiksi, kuinka paljon rahaa todella tarvitaan ja millä aikavälillä sen pystyy maksamaan takaisin? Kun tarpeet ja budjetti on selvitetty, voi alkaa tutkimaan erilaisia lainavaihtoehtoja. Kannattaa vertailla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamia lainoja sekä tutkia myös niiden ehtoja huolellisesti, jotta tiedetään, mitkä ovat lainan todelliset kustannukset. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta älä murehdi, vaan löydä sopivin laina hyödyntämällä verkkosivustoja, joilla voi vertailla erilaisia lainoja helposti ja nopeasti. Näillä sivuilla voi tehdä myös lainahakemuksen helposti ja vastauksen saa minuuteissa. Niihin on yleensä listattuna useita erilaisia vaihtoehtoja, joista voi valita itselleen sopivimman. Lopuksi pitää muistaa aina laskea kaikki mahdolliset kulut ennen päätöksen tekemistä.

Mikä laina vastaa parhaiten juuri omia tarpeita?

Lainan valinta riippuu monista tekijöistä, kuten lainan tarkoituksesta, lainan määrästä ja laina-ajasta. On tärkeää tutustua eri lainavaihtoehtoihin ja vertailla niitä huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Kulutusluotto on hyvä vaihtoehto, jos tarvitaan nopeasti rahaa ja sen haluaa maksaa takaisin lyhyessä ajassa. Kulutusluotto on yleensä suhteellisen edullinen vaihtoehto, mutta se voi tulla kalliiksi, jos sitä ei kykene maksamaan takaisin ajoissa. Jos tarvitaan suurempi summa rahaa isommille hankinnoille, kuten remonttiin tai auton ostamiseen, asuntolaina tai autolaina voi olla sopiva vaihtoehto. Asuntolaina on usein edullisempi kuin muut lainat ja sille saa usein myös pidemmän maksuajan. Jos taas tarvitaan pienempi summa rahaa lyhytaikaisiin hankintoihin, esimerkiksi matkaan tai jonkin uuden laitteen ostamiseen, pikalaina voi olla hyvinkin sopiva vaihtoehto. Pikalaina on yleensä nopea ja helppo hakea verkossa ja se voidaan myöntää melko nopeasti. Kuitenkin pikalaina on lähes poikkeuksetta kalliimpi vaihtoehto johtuen lyhyestä maksuajasta ja korkeammasta korosta.

Kuka voi saada lainaa ja miten lainaa voi hakea netissä?

Lainaa voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat Suomen kansalaiset, jotka täyttävät lainanantajan asettamat ehdot. Lainaa voi hakea netissä useilta eri lainanantajilta. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Yleensä tarvitaan vain henkilö-, osoite- ja tilitiedot. Lainanhakijalta vaaditaan myös tiettyjä taloudellisia ehtoja, kuten vakituinen työpaikka ja säännölliset tulot. Lainanantaja arvioi hakijan taloudellisen tilanteen ennen luottopäätöksen tekemistä. Jos luottopäätös on myönteinen, rahat siirretään tilille yleensä samana pankkipäivänä.