Miksi kesälläkin väsyttää? Tämän takia vitamiinit ovat tärkeitä

Kesällä energiaa antaa niin aurinko kuin lisääntynyt liikunta ja tietysti loma. Lomailu ja kesäpuuhat voivat kuitenkin helposti muuttua suorittamiseksi ja itsensä voi tuntea hyvinkin väsyneeksi, jos kiireiden keskellä ei ehdi levätä ja syödä hyvin.

Tarpeeksi monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on toisinaan hankala varmistaa, eikä moni meistä tarvitse yhtään lisää asiaa muistettavaksi. Kuitenkin jos asiaan ei kiinnitä huomiota, voivat vitamiinivarastot huveta, mikä taas uuvuttaa nopeasti.

Päivittäiset vitamiinit voi onneksi saada helposti lisäravinteina. Vitamiinilisät auttavat sinua ylläpitämään energiatasojen lisäksi muuta terveyttä ja tukevat hyvinvointia säällä kuin säällä.

Kaikilla vitamiineilla on omat tehtävänsä ja terveyshyötynsä

Vitamiineja on useita erilaisia, mutta yleisimmät niistä ovat A- ja B-ryhmän vitamiinit, C-vitamiini sekä D-, E- ja K-vitamiinit. Jokainen niistä tekee osansa terveyden ylläpitämiseksi ja niitä olisi hyvä saada mahdollisimman monipuolisesti.

1.A-vitamiini: A-vitamiinia tarvitaan näön ja solujen terveyden ylläpitämiseen. Se auttaa myös sisäelinten terveellisen toiminnan kannalta ja estämään haitallisten bakteerien leviämistä.

2.B-vitamiinit: B-vitamiinit auttavat aineenvaihdunnan toiminnassa ja ne edistävät myös hermoston terveyttä. Ne auttavat sydämen ja verisuonten toimintaa, sekä parantavat paremmin aivotoimintaa.

3.C-vitamiini: C-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka auttaa vahvistamaan verisuonien seinämiä ja estämään kystiitti. Se myös edistää raudan imeytymistä, auttaa vastustamaan infektioita ja edistämään terveen ihon.

4.D-vitamiini: D-vitamiini on tärkeä luuston ja hampaiden terveyden ylläpitämiseksi. Se myös auttaa vastustamaan infektioita ja edistämään immuunijärjestelmän toimintaa.

5.E-vitamiini: E-vitamiini on antioksidantti, joka suojaa soluja vapailta radikaaleilta. Se auttaa myös estämään sydän- ja verisuonisairauksia.

6.K-vitamiini: K-vitamiini tarjoaa monia terveyshyötyjä, mukaan lukien veren hyytymisen ja sydämen terveyden edistäminen. Se myös auttaa parantamaan ravinteiden imeytymistä ja edistämään terveellisen painon ylläpitoa.

Sen lisäksi, että vitamiinit tukevat fyysistä hyvinvointia, ne myös auttavat meitä tuntemaan olomme hyvinvoivaksi ja energiseksi. Vitamiinien puute näkyykin helposti niin fyysisinä kuin henkisinä oireita, joten niiden riittävä saanti on tärkeä varmistaa.

Netissä vitamiinien valikoima on loputon, mutta valitsemalla suomalaisen verkkokaupan, voit varmistua tuotteiden laadusta. Myös toimitukset kulkevat Suomen sisällä jouhevasti, ja nettikaupassa voit asioida silloin kuin sinulle sopii.

Vitamiinit vaikuttavat myös ulkoiseen hyvinvointiin

Vitamiinien terveysvaikutukset näkyvät myös ulkoisesti. Esimerkiksi C-vitamiini auttaa vähentämään ihon punoitusta ja arpia, sekä antaa sille sileän pinnan. E-vitamiini taas auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä.

K-vitamiini voi puolestaan edistää hiusten kasvua. Se auttaa myös vahvistamaan hiusjuuria ja estämään hiusten haurastumista. Myös B7-vitamiini biotiini vahvistaa hiuksia, minkä lisäksi se tukee kynsien ja limakalvojen terveyttä.

Rasittunut iho korostaa väsymyksen merkkejä, joten veden juomisen lisäksi on vitamiinien ottaminen helppo tapa huolehtia myös ulkoisesta hyvinvoinnista.

Suomalainen Oiva Apteekki on vastuullinen luontaistuotekauppa netissä, joka myy vain huolellisesti valikoitujen valmistajien tuotteita puhtautta ja kotimaisuutta painottaen. Tilauksesi käsitellään 1-3 arkipäivässä, ja toimitetaan luotettavasti joko noutopisteeseen tai kotiin asti. Oivalta saat niin ravintolisät, vitamiinit kuin terveystuotteet laatutakuulla!