Paikallisuutiset

Kainuussa neljä uutta tartuntaa –  rokotusajanvaraus ruuhkautunut

Kainuussa on todettu neljä uutta koronatartuntaa, joista yksi aiemmin karanteenissa olleilla kajaanilaisella ja yhdellä Sotkamon päiväkotiin liittyen.

Kolmatta tapausta selvitetään edelleen ja tällä hetkellä neljä kajaanilaista on määrätty karanteeniin.

Neljännessä on kyse laajemmasta altistumisesta, jossa sotkamolaisen sairastuneen lisäksi 19 ulkopaikkakuntalaista asetetaan karanteeniin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun koronakoordinaatioryhmä totesi eilen maakunnan olevan epidemian kiihtymisvaiheessa. Kainuussa viruksen ilmaantuvuus on nyt 70,8.

Kainuun sote muistuttaa, että vaikka osalla väestöstä on jo rokotteen antamaa suojaa, koronavirus voi aiheuttaa vakavia ja pitkäkestoisia oireita myös nuorille ja perusterveille. Myös rokotettu voi levittää virusta, vaikka rokotus vähentää viruksen erittymistä ja siten tartuntojen mahdollisuutta.

Soten mukaan kokoontumisrajoituksia voidaan joutua ottamaan käyttöön, mikäli tilanne edelleen huononee.

Tapahtumissa ja yleisötilaisuuksissa on erityisen tärkeää, että turvavälejä, kasvomaskeja sekä käsihygieniaa tosiasiallisesti noudatetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koska tartunnat keskittyvät nyt kuitenkin enimmäkseen muihin tapaamisiin, Kainuun sote tähdentää yleisen varovaisuuden tarpeellisuutta.

– Huoli kohdistuukin nyt enemmän ihmisten yksityiseen toimintaan, kuten kesäjuhliin, nuorison kokoontumisiin tai muihin kinkereihin, vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola toteaa soten tiedotteessa.

Rokotusajanvaraus ruuhkautunut

Koronarokotusten ajanvarauksen takaisinsoittopalvelu on ruuhkautunut, mutta asiakkaalle soitetaan mahdollisimman pian.

Rokotusten ajanvaraus on avoinna Kainuussa kaikille yli 16-vuotiaille sekä 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Aikuisten ajanvaraus tehdään ensisijaisesti Omasoten kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alaikäisten ajanvaraus tehdään vain puhelimitse (044 709 37 88), koska varauksessa joudutaan varmistamaan alle 18-vuotiaille käytettävä rokotevalmiste.

Uusia aikoja on lähiviikoille saatavilla niukasti, mutta lisää avataan elokuun puolen välin jälkeiselle jaksolle. Tehosterokotukset etenevät suunnitellusti.

Koko Kainuu

Voimassa olevat suositukset

Kasvomaskin käyttö kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa

Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen

Lähikontaktien välttäminen ja riittävän turvavälin pitäminen

Yleisötilaisuuksia järjestettäessä edellytetään, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen ope-tus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Ulkomaanmatkailu tulee rajoittaa vain välttämättömään. Kotimaan matkailussa tulee noudattaa varovaisuutta ja huomioida koronaviruksen vaihteleva alueellinen esiintyvyys. Paikallisten viranomaisten ohjeita tulee noudattaa kaikkialla.

Yksityistilaisuuksia järjestettäessä on vahvasti suositeltavaa, että kaikissa kokoontumisissa noudatetaan lähikontaktien välttämistä ja hygieniakäytäntöjä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Juhlat suositellaan järjestämään ensisijassa ulkona.

Suomen eri alueiden terveysalan asiantuntijoiden kannat rokotusten jakoperusteiden muuttamisesta ovat täysin vastakkaisia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä