Paikallisuutiset

Yli 70-vuotiaille neljäs koronarokotus pian

Kainuun sote aloittaa 70 vuotta täyttäneiden neljännet koronarokotukset kahden viikon kuluttua tiistaina 2. elokuuta. Nämä rokotettavat yli seitsemänkymppiset eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Uutta on se, että 70 vuotta täyttäneet kainuulaiset saavat neljännen rokotuksen nopeammassa aikataulussa kuin aiemmin oli kerrottu.

Heinäkuussa rokotukset pysyvät Kainuussa tauolla suunnitellusti rokottavan henkilökunnan pitäessä lomia. Osa paikkakunnista pääsee aloittamaan 70 vuotta täyttäneiden rokotukset heti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL:n uusi suositus on, että kunnat voivat heinäkuusta alkaen, alueellisen epidemiatilanteen mukaan, tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle taudille.

THL:n mukaan ensimmäisenä listalla ovat 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Toisena ovat 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, ja kolmantena ovat 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

– Ensi viikolla Kainuussa päivitetään, miten tämä rokotusjärjestys etenee, Kainuun neuvolatyön päällikkö Marjo Antikainen kertoo.

Neljännet koronarokotukset eivät ala kaikissa kunnissa täsmälleen samana päivänä 2. elokuuta. Rokotusajoista on tietoa Kainuun soten tiedotteissa verkkosivuilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotukset ovat pääsääntöisesti ilman ajanvarausta, mutta muutamassa kunnassa on ajanvaraus. Neljäs rokoteannos annetaan, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Viidettä annosta suositellaan 12 vuotta täyttäneille, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta ja immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

THL suosittelee koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä