Yrittäjä, kilpailuta sähkösopimuksesi!

Yrityksen kannattaa vertailla ja kilpailuttaa sähkösopimus netissä. Se onnistuu minuuteissa.

Yrittäjä, milloin olet viimeksi kilpailuttanut sähkösopimuksesi? Oletko tietoinen paljonko voit säästää kustannuksissa? Millainen sähkösopimus yritykselle kannattaa solmia? Tutkimme aihetta, jotta voit tehdä parhaan päätöksen.

Miksi yrityksen kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus?

Yrityksen kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus useista syistä:

1. Kustannussäästöt: Sähkön hinta on merkittävä kustannuserä monille yrityksille. Kilpailuttamalla sähkösopimus säännöllisesti yritys voi löytää edullisemman tarjouksen ja näin ollen säästää rahaa.

2. Budjetointi: Kun yritys tietää tulevat sähkökustannuksensa, se voi budjetoida tarkemmin. Joissakin tapauksissa kiinteähintaiset sähkösopimukset voivat tarjota ennustettavuutta ja vakautta.

3. Ympäristöarvot ja vihreä sähkö: Yritykset voivat haluta osoittaa ympäristövastuullisuuttaan valitsemalla vihreän sähkön tai sähkön, joka tuotetaan uusiutuvista energialähteistä. Kilpailuttamalla sähkösopimus yritys voi verrata eri vaihtoehtoja ja valita sopimuksen, joka parhaiten vastaa sen arvoja ja tavoitteita.

4. Palveluiden laatu ja luotettavuus: Kaikki sähköntoimittajat eivät tarjoa samaa palvelutasoa. Kilpailuttamalla yritys voi arvioida eri toimittajien palvelua ja valita sellaisen, joka vastaa sen tarpeita.

5. Joustavuus: Yrityksen tarpeet voivat muuttua ajan myötä. Uusi sopimus voi tarjota joustavuutta esimerkiksi kulutuksen määrässä tai sopimuksen kestossa.

6. Räätälöidyt ratkaisut: Suurilla yrityksillä voi olla erityisiä tarpeita, jotka vaativat räätälöityjä ratkaisuja. Kilpailuttamalla sähkösopimus yritys voi neuvotella paremmista ehdoista ja erikoistarjouksista.

7.Markkinatilanteen seuranta: Sähkömarkkinat muuttuvat jatkuvasti. Säännöllinen kilpailuttaminen auttaa yritystä pysymään ajan tasalla markkinatilanteesta ja tekemään tietoisia päätöksiä.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen voi tuoda yritykselle kustannussäästöjä, parempaa palvelua, ympäristövastuullisia valintoja ja räätälöityjä ratkaisuja. Se on yksi keino varmistaa, että yritys saa parasta vastinetta rahoilleen ja että sen sähkönhankinta vastaa sen tarpeita ja arvoja.

Paljonko yritys voi säästää sähkökustannuksissa?

Sähkökustannusten säästöpotentiaali riippuu monista tekijöistä, kuten yrityksen koosta, toimialasta, sähkönkulutusprofiilista, sijainnista, nykyisistä sähkötariffeista ja sopimuksista sekä tehtyjen energiansäästötoimenpiteiden laajuudesta. Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka paljon yritys voi säästää sähkökustannuksissa:

1. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen:

○Esimerkki: Pieni toimisto, joka kuluttaa vuosittain 50 000 kWh sähköä ja maksaa siitä 0,10 €/kWh, kilpailuttaa sopimuksensa ja saa uuden hinnan, 0,09 €/kWh. Vuosittainen säästö on tällöin 500 € (50 000 kWh x 0,01 €/kWh).

2. Energiatehokkuustoimenpiteet:

○Esimerkki: Tuotantolaitos investoi energiatehokkaisiin koneisiin ja laitteisiin, jotka vähentävät sähkönkulutusta 10 %. Jos laitos kuluttaa normaalisti 1 000 000 kWh vuodessa ja maksaa sähköstä 0,08 €/kWh, vuosittainen säästö energiatehokkuustoimenpiteillä on 8 000 € (1 000 000 kWh x 10% x 0,08 €/kWh).

3. LED-valaistuksen käyttöönotto:

○Esimerkki: Myymälä vaihtaa vanhat loisteputket LED-valaisimiin, mikä vähentää valaistuksen sähkönkulutusta 60 %. Jos valaistukseen käytettiin alun perin 30 000 kWh vuodessa ja sähkön hinta on 0,11 €/kWh, vuosittainen säästö on 1 980 € (30 000 kWh x 60% x 0,11 €/kWh).

4. Aurinkopaneelien asentaminen:

○Esimerkki: Varasto asentaa aurinkopaneelijärjestelmän, joka tuottaa vuosittain 20 000 kWh sähköä. Jos varasto olisi ostanut tämän sähkön hintaan 0,12 €/kWh, vuosittainen säästö on 2 400 € (20 000 kWh x 0,12 €/kWh).

Nämä ovat vain esimerkkejä, ja todelliset säästöt riippuvat monista tekijöistä. Lisäksi joissakin tapauksissa säästöt saavutetaan vasta ajan mittaan, kun alkuinvestoinnit on katettu. On suositeltavaa tehdä yksityiskohtainen kustannus-hyöty-analyysi ennen energiansäästötoimenpiteiden toteuttamista tai sopimusten uusimista.

Minkälainen sähkösopimus yrityksen kannattaa ottaa?

Yrityksen kannattava sähkösopimus riippuu monista tekijöistä, kuten yrityksen koosta, toimialasta, sähkönkulutuksesta, riskinsietokyvystä ja liiketoiminnan tavoitteista. Ei ole olemassa yhtä "parasta" sähkösopimusta, joka sopisi kaikille yrityksille, mutta tässä on joitakin suosituksia erilaisten yritysten tarpeisiin:

1. Pienet yritykset ja toimistot:

○Usein kiinteähintainen sopimus voi olla sopiva pienille yrityksille, koska se tarjoaa ennustettavuutta ja vähentää hallinnollista vaivaa.

○Jos yritys ei halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen, muuttuvahintainen sopimus voi olla hyvä valinta, kunhan yritys on valmis hyväksymään hinnan vaihtelun riskin.

2. Teollisuus- ja tuotantoyritykset:

○Suurilla sähkönkäyttäjillä voi olla resursseja ja asiantuntemusta hyödyntää markkinahintojen vaihteluita, joten spot-hintasopimus tai johdannaissopimukset voivat olla houkuttelevia.

○Portfoliohallintasopimukset voivat olla myös sopivia, jos yrityksellä on monimutkainen sähkönkulutusprofiili tai jos se haluaa ulkoistaa energiakustannusten hallintaa.

3. Yritykset, joille ympäristöarvot ovat tärkeitä:

○Vihreän sähkön sopimukset, jotka perustuvat uusiutuvaan energiaan, voivat olla hyvä valinta.

Ei muuta kuin vertailemaan!