Paikallisuutiset

Uusia rokotusaikoja ei avata

Kainuun sote tiedotti maanantaina, ettei uusia ajanvarauksia toistaiseksi avata koronarokotuksia varten. Kesän aikana Suomeen saadaan vähemmän rokoteannoksia kuin oli ennakoitu, joten saapuvat rokotteet käytetään tehosteannoksina jo kertaalleen rokotetuille. Rokoteannosten toimitusmäärien pienentyessä entisestään tehosterokotteiden osalta saatetaan aikoja joutua perumaan.

Ajanvaraukseen ei kannata soittaa, vaan rokotusten jatkumisesta tiedotetaan myöhemmin. Ajantasaista tietoa löytyy osoitteesta sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Kainuussa 6,9 (per 100 000 asukasta/14 vrk). Kainuun sote muistuttaa, ettei koronapandemia ole ohi, vaikka rajoituksia puretaan. Kotimaan matkailussa on noudatettava turvavälejä, huolehdittava käsihygieniasta ja käyttää maskia, ellei turvaväliä muutoin voida taata. Ulkomaanmatkailu on rajoitettava vain välttämättömään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo annetuista rokotteista kaikki eivät ole tietojärjestelmistä johtuen vielä kirjautuneet rekistereihin. Noin 27% tiedoista on edelleen kirjautumatta ja asia on tietojärjestelmätoimittajalla selvityksessä. Asia vaikuttaa mahdollisten rokotetodistusten saantiin.

Toistaiseksi AstraZenecan toimitukset Kainuuseen ovat olleet vähäisiä ja toimitusten määrät ovat vaihdelleet
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä