Tuhansien eurojen säästö lainoja vertailemalla

Kun haet lainaa, on yleensä hyvä vertailla vaihtoehtoja. Usein suuret pankit mainostavat lainojaan näkyvästi, mutta se ei tarkoita, että niillä olisi parhaat korot. Eri rahoituslaitokset palvelevat erilaisia tarpeita, joten lainaehdoissa on usein suuria eroja.

Kun vertaat lainoja BetterCompared.com -palvelun kaltaisissa sivustoissa, parhaassa tapauksessa lopputulos on satojen tai jopa tuhansien eurojen säästö. On monia erilaisia ehtoja, jotka vaikuttavat kuukausimaksuihin ja muihin tekijöihin. Verkossa toimivat palvelut etsivät sopivan tarjouksen, josta voit rauhassa valita sopivan lainan. Voit myös itse vertailla lainoja pyytämällä erikseen useilta rahoituslaitoksilta samansuuruisia lainatarjouksia.

Lainojen koroissa, kuluissa ja ehdoissa olevat erot

Lainojen korot ja kulut voivat vaihdella eri tarjoajien välillä. Näillä asioilla on luonnollisesti myös suuri vaikutus lainan määrään. Monelle tulee yllätyksenä se, että takaisinmaksuun käytettävä summa voi olla huomattavasti suurempi kuin mitä alun perin pyydettiin - laina voi kokonaan maksettuna olla satoja tai tuhansia euroja suurempi.

Korkojen ja kulujen lisäksi lainojen ehdoissa voi olla eroja, jotka voivat parhaassa tapauksessa auttaa lainanottajaa tiukkoina aikoina. Jotkin lainanantajat saattavat esimerkiksi tarjota asiakkailleen kuukausittaisia taukoja lyhennyksiin, jolloin heidän on katettava vain korot ja kulut täyden lyhennyksen sijaan. Tämä ei vähennä lainan arvoa, mutta tällaisia vapaakuukausia annetaan sellaisten aikojen varalle, jolloin ihmisten voi olla vaikea maksaa suuria lyhennyksiä. Usein joulukuu on suosittu lyhennysvapaa kuukausi, koska ihmiset haluavat säästää ylimääräistä rahaa joululahjoja varten. Tammikuu voi kuitenkin olla myös järkevää pitää lyhennyksistä vapaana kuukautena, koska monet saattavat tarvita helpotusta toipuakseen joulun menoista.

Lainavertailussa on useita etuja

Lainavertailun tekeminen on useimmiten helppoa verkossa. Saat vertailussa lainatarjouksen, joka sisältää ehdot, kuten todellinen vuosikorko, takaisinmaksuaika, tilinhoitomaksu ja paljon muuta. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, saat palveluntarjoajilta ohjeet siitä, miten vastata hyväksymispäätökseen.

Lainavertailun hyvät puolet:

● Vertailu ei ole sitova - lainatarjous muuttuu sitovaksi vasta sitten, kun se on allekirjoitettu

● Voit vertailla kustannuksia ja ominaisuuksia ilmaiseksi, joten se on riskitön tapa löytää etsimäsi

● Oikean lainan valitseminen voi auttaa sinua säästämään paljon rahaa

● Voit vertailla useammin kuin kerran

Vertailu säästää epämiellyttäviltä yllätyksiltä

Lainojen vertailu voi auttaa sinua säästymään monelta ikävältä tilanteelta. Joskus saatat esimerkiksi valita epämiellyttävän ja epäilyttävän lainanantajan, etkä enää halua jatkaa kovalla työllä ansaittujen rahojesi maksamista heille, mutta sopimuksesta on vaikea päästä irti ilman uutta lainaa, jolla vanhan lainan voi maksaa pois.

Lainojen vertailu on yleinen käytäntö, missä tahansa lainatyypissä - myös asuntolainojen kohdalla. Nykyään on myös tavallista, että ihmiset vertailevat puhelinliittymiä muutaman kuukauden välein, samoin kuin vesilaskuja. Miksi et siis vertailisi lainoja?

Lainavertailupalvelut eivät itsessään tarjoa lainoja, mutta niiden avulla on mahdollista löytää sopivin laina - sellainen, joka sopii parhaiten henkilökohtaisiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.