Ihmiset

Syksy on metsästysmatkailun sesonkiaikaa – yleensä ryhmät mahtuvat jahtiin sopuisasti, mutta ristiriitojakin on

Sotkamolaisessa Korpikorsu-metsästysmatkailuyrityksessä käy etenkin yritysryhmiä, toisinaan vieraina on myös esimerkiksi varpajais- tai polttariporukoita.

Metsästysmatkailupalveluiden tarjoaminen ei ole pelkästään metsästysmahdollisuuksien tarjoamista. Palveluita on monenlaisia, ja usein pakettiin kuuluu myös muunlaista erämatkailua sekä ruokailuja ja majoitusta.

Ryhmissä on mukana sellaisiakin asiakkaita, jotka eivät metsästä, joten myös heille täytyy järjestää mielekästä toimintaa.

Eivätkä osallistujat rajoitu kaksijalkaisiin. Etenkin moni uusi metsästäjä on tullut mukaan koiratoiminnan ja kautta, ja osa haluaa ottaa oman nelijalkaisen metsästyskaverinsa mukaan. Koira-asiakkaatkin tarvitsevat siis vähintään jonkinlaisen majoituksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamossa Korpikorsu-metsästysmatkailuyrityksessä käy etenkin yritysryhmiä, toisinaan vieraina on myös esimerkiksi varpajais- tai polttariporukoita. Korpikorsuun asiakkaat löytävät usein puskaradion kautta. Monet asiakkaat ovat kuulleet paikasta joltain toiselta.

Kainuussa on ollut erilaisia metsästysmatkailuhankkeita, joita on toteutettu esimerkiksi EU-rahoituksella. Niistä yrittäjällä ei kuitenkaan ole kovinkaan hyvää sanottavaa.

– Ei niiden kautta ole tullut yhtään asiakasta, yrittäjä Jarkko Kotilainen sanoo.

Hän muistelee, että kymmenisen vuotta sitten myös Metsähallituksellakin oli jokin kehittämishanke, mutta ei siitäkään ole sittemmin mitään kuulunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korpikorsussa luvat, opastus, majoitus, ruokailut ja sauna tulevat talon puolesta. Koiratkin ovat talon puolesta – pystykorva ja suomenajokoira. Toki osa asiakkaista haluaa ottaa oman koiransa mukaan, ja nekin ovat tervetulleita.

Syksy on vuoden kohokohta.

Korpikorsussa käy etenkin kanalinnustajia. Kun kanalintukausi alkaa, tupa on muutamia vapaapäiviä lukuun ottamatta täynnä yhtäjaksoisesti viikkoja. Työntekijöitä tarvitaan tuolloin ryhmää kohden 3–5, hieman turistiryhmän koosta riippuen. Viime vuonna kanalintujen talvimetsästys oli suosittua.

Vaikka kanalinnustus on kysytyin palvelu, yritysryhmiä tulee jänisjahtiinkin. Niille ryhmäläisille, jotka eivät ole kiinnostuneita metsästämään, on järjestetty kalastusmahdollisuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hirvenmetsästystä Korpikorsu ei enää tarjoa asiakkailleen. Se jäi kokonaan pois valikoimasta, kun muiden samoilla alueilla metsästävien kanssa tuli ristiriitoja.

–Täällä on paljon valtion maata ja muitakin seurueita. Tuli sanaharkkaa siitä, mikä alue kuuluu kellekin, Kotilainen kertoo.

Sotkamon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jari Korhonen ei tunne tapausta, mutta kertoo, ettei hänen tietoonsa ole tullut muualta Kainuusta vastaavia ongelmia.

Sotkamolaisessa metsämatkailuyritys Korpikorsussa vierailee etenkin yritysryhmiä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä