Paikallisuutiset

Sotkamon kunnan kiihtymisvaiheen ohjeet – ylioppilasjuhlaan vain ylioppilaat ja opettajat

Sotkamon kunta tarkensi perjantaina puolen päivän aikaan ohjeistustaan Kainuun soten ilmoitettua torstaina koronaepidemian siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen.

Sotkamon kunnan henkilöstö siirtyy valtakunnallisen suosituksen mukaisesti etätyöhön 30.11. alkaen niiltä osin, kun se on työtehtävien kannalta on mahdollista.

Virastotalo pidetään auki, mutta asiakastapaamiset pyritään järjestämään etänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mikäli asiakastapaamiset ovat välttämättömiä, sovitaan niistä aina etukäteen ja tapaamisissa käytetään kasvomaskeja, Sotkamon kunta tiedottaa.

Kunnan kokoustilat ovat pääsääntöisesti suljettu. Ainoastaan virastotalon valtuustosalissa voidaan kokoontua välttämättömissä tilanteissa, kun osallistujia on korkeintaan 10 henkilöä. Silloinkin suositellaan kasvomaskin käyttöä ja turvavälejä.

Kasvomaskia tai kokokasvovisiiriä suositellaan käytettäväksi työtehtävissä, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Sotkamon kunnan toiminnoissa tämä tarkoittaa esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen piirissä sellaisia työtehtäviä, joissa turvaetäisyyksiä ei voida pitää.

Kasvomaskit otetaan käyttöön toisen asteen opetuksessa. Perusasteen opetus järjestetään mahdollisimman normaalisti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kansalaisopistojen opetusta jatketaan opetuksesta annettujen ohjeiden mukaisesti. Mahdollisista muutoksista Sotkamon kansalaisopiston kurssien toiminnoissa tiedotetaan erikseen.

Musiikkiopetuksessa tulee noudattaa lähikontakteja ja tartuntariskejä vähentäviä ohjeita.

Koulujen juhlatilaisuuksissa, esimerkiksi ylioppilasjuhlissa voivat olla läsnä vain asianosaiset ja välttämättömät henkilöt, jollaisiksi ei katsota esimerkiksi perheenjäseniä.

Sotkamon lukion ylioppilasjuhlat järjestetään 4.12.2020. Koulun juhlatilaisuuteen voivat osallistua ainoastaan ylioppilaat ja opettajat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotona järjestettävät juhlat ja muut perhejuhlat suositellaan järjestettäväksi vain lähipiirin kesken ja välttämään matkustamista.

Urheiluharrastuksissa pyritään turvaamaan lasten liikuntamahdollisuudet. Tämä tarkoittaa vanhempien osallistumisen minimoimista ja kontaktien vähentämistä harrastustoimintaan liittyen.

Aikuisten harrasteryhmien sijaan suositellaan vaihtoehtoisten yksilölajien harjoittamista, esimerkiksi jääkiekon sijaan maastopyöräilyä. Aikuisten harrastetoimintaa voidaan jatkaa silloin, kun turvavälit pystytään varmistamaan. Sotkamon kunta tarkentaa toimintaohjeet vuorojen käyttäjille.

Jää- ja urheiluhallit, uimahallit ja kuntosalit ovat avoinna noudattaen kokoontumis- ja tapahtumarajoituksia.

Urheilukilpailuja, otteluita, turnauksia ym. voidaan järjestää, mikäli tosiasiallisesti voidaan noudattaa lähikontakteja vähentäviä ohjeita. Esimerkiksi lähilajeissa (tanssi, kamppailu-urheilu jne.) tulee harjoitella vain saman parin kanssa.

Sotkamon kuntosali pidetään avoinna kokoontumis- ja tapahtumarajoituksia noudattaen. Tilassa voi olla korkeintaan 10 henkilöä yhtäaikaisesti. Henkilörajoituksia noudattamalla turvataan kuntosalin aukiolo.

Ohjeet ja suositukset ovat voimassa toistaiseksi koronaepidemian kiihtymisvaiheen aikana. Sotkamon kunnan poikkeusolojen johtoryhmä tiedottaa asiasta seuraavan kerran ensi viikon alussa tai tilannekuvan muuttuessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä