Ihmiset 

Viivin ottamaa valokuvasatoa: Kauhajoella asuvat Kaija Loukko ja Hannu Loukko pyrkivät vierailemaan kerran kuukaudessa kolmen lapsenlapsensa luona Sotkamossa. Leikkiseurana heillä oli Alma Suutarinen.

Miltä näyttää Sotkamo kuvaajan silmin? Toimitusharjoittelijamme Viivi kertoo neljän kuukauden opintojaksostaan

Toimitusharjoittelija Viivi Seppänen valokuvasi Sotkamossa koko kevään ajan, muun muassa koulujen tapahtumissa, vaaliteltoilla ja savusukelluksessa. Kokosimme yhteen Viivin ottamia valokuvia neljän kuukauden ajalta.

Olen ollut työharjoittelussa Sotkamo-lehdessä tammikuun alusta asti, ja nyt harjoitteluni täällä on tullut päätökseen. Olen oppinut enemmän mitä alun perin oletin.

Olen saanut tehdä laajasti töitä eri osa-alueilla ja sitä kautta minulle on annettu mahdollisuus kehittyä omalla alallani. Kiitos siis siitä. Minut otettiin hyvin vastaan ja koen, että työporukka on ollut todella hyvä. Kaikilla on ollut huonoja päiviä, mutta vitsien nakkelulla sinne ja tänne siitäkin on selvitty.

En ole varmaan koskaan ollut näin perillä oman kotipaikkakuntani asioista, kuin tämän harjoittelun aikana olen ollut. Olen päässyt kuvaamaan paikkoihin, joiden olemassaolosta ei ollut tietoakaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kameran linssin läpi Sotkamo on näyttänyt paljon eloisammalta, mitä alun perin olen ajatellut. Se, kuinka moneen tilanteeseen olen kameran kanssa päätynyt, on huikeaa. On kuvattu palavaa konttia aivan sen oviaukolta ja tunnettu liekkien lämpö kasvoilla, on pidelty käärmeitä ja liskoja kädessä ja vaikka mitä muuta. Tämä työharjoittelujakso jää todellakin mieleen.

Jos kiinnostaa päästä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin tekemään töitä, niin kannattaa tulla lehteen töihin. Täällä jos missä ei ikinä aamulla herätessään tiedä, mistä itsensä päivällä löytää.

Hokkarikisoissa oli vauhtia. Kuva: Viivi Seppänen
Luontoesikouluryhmä Isokarhut viettää pääsääntöisesti päivän ulkona. Kuvassa lastenhoitaja Sirpa Malinen, Otso Kähkönen, takana Jake Korhonen, edessä Pyry-Jaakko Piipponen ja oikealla Kalle Brotkin.
Maalisuoralle tultaessa lasketeltiin lennokkaasti alamäkeä.
Vanhojentanssien valmistautumista.
Peppi on kaksivuotias bordercollie, joka innostuu pelkästään lelunsa noutamisesta ja sen takia hyppii läpi renkaan, juoksee läpi putken ja pomppaa yli esteen.
Palomies Joel Sariola (vas.) ja ylipalomies Niko Sirkkiä käyvät läpi turvavälineitä ja pintapelastusharjoituksen kulkua.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä