Paikallisuutiset

Verkkoseikkailuradan viidessä huoneessa voi yrittäjä Priidik Vesin mukaan haastaa omia taitojaan erilaisessa ympäristössä. Kuva: Maaria Haikola

Leikkikenttä yläilmoissa laajenee – verkkoseikkailurata Netparkissa touhutaan tänä kesänä viidessä eri huoneessa

Vuokatissa sijaitseva verkkoseikkailurata Netpark laajenee kesäkauteen kolmella uudella huoneella.

Yläilmoissa useiden metrien korkeudessa on puihin kiinnitettyinä erilaisia verkkohuoneita, joiden välillä pääsee kulkemaan riippuvia käytäviä pitkin. Joustava verkkolattia on kuin yläilmoissa oleva trampoliini: joustava alusta seikkailulle, pelailulle ja leikkihetkelle korkeuksissa.

Vuokatin Seikkailupuiston viereen vuonna 2021 rakennettu kahden huoneen kokoinen Netpark-verkkoseikkailurata laajenee kesäkaudelle 2023 kolmella uudella huoneella, joista yksi on kolmikerroksinen labyrinttitila. Eri tasojen läpi pääsee liikkumaan nousevassa tunnelissa olevia askelmia pitkin.

– Siellä labyrintissa saa hieman eksyä ja seikkailla, miten pääsee pois, esittelee Netparkin yrittäjä Priidik Vesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän kertoo, että seikkailuradasta muodostuu uudistuksen myötä noin 310 neliön kokonaisuus, joka tarjoaa yhdessäoloa ja hauskuutta kaikenikäisille jokaisena vuodenaikana.

– Vaikka mennään korkeuksiin, siinä aika nopeasti unohtaa, että ollaan 3–7 metrin korkeudella. Tämä on matalan kynnyksen seikkailu puiden välissä, hän toteaa.

Laajennuksen jälkeen Netparkista tulee Suomen suurin verkkoseikkailurata.

Vuokatissa sijaitseva verkkoseikkailurata Netpark laajenee kesäkauteen kolmella uudella huoneella. Kuva: Maaria Haikola

Seikkailuradan viidessä huoneessa voi Vesin mukaan haastaa omia taitojaan erilaisessa ympäristössä. Esimerkiksi pallohuoneessa pystyy potkimaan palloa jokaiseen ilmansuuntaan, ja se kimpoaa aina verkosta takaisin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siellä voi myös hypätä vasten verkkoa, ja parhaimmillaan huoneessa on tehty myös voltteja, hän kertoo.

Jokaisella puiston huoneella on oma erityispiirteensä, ja Vesin mukaan varsinkin lapsilla mielikuvitus keksii nopeasti tekemistä pelkästään erilaisesta ympäristöstä. Hän toteaa verkkoseikkailuradan olevan kuin uudenlainen leikkikenttä, jossa aikuiset ja lapset voivat touhuta yhdessä.

– Tässä saa myös hyvän treenin elämyksen ohella.

Yksi uusista huoneista on kolmikerroksinen labyrinttitila, jossa eri tasojen läpi pääsee liikkumaan nousevassa tunnelissa olevia askelmia pitkin. Kuva: Maaria Haikola

Yhdessä huoneessa voi kerrallaan temmeltää kuusi henkilöä, isommissa huoneissa määrä on rajoitettu kahdeksaan. Välimatkoja on hyvä pitää turvallisuuden takia, ettei kukaan satuta itseään pomppujen aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ennen verkkoseikkailun alkua käydään maan pinnalla läpi turvallisuusohjeistus ja pelisäännöt huoneissa toimimiseen.

Trampoliininkaltaisen jouston jalkojen alle antavat verkkoa kiristävät liinat. Valjaita ei puistossa tarvita, sillä putoamaan ei pääse tiheäsilmäisen verkon läpi.

Priidik Vesi kertoo, että seikkailuradasta muodostuu uudistuksen myötä noin 310 neliön kokonaisuus. Kuva: Maaria Haikola

Netparkin viereisellä harjulla puiden lomassa kiertää Vuokatin Seikkailupuisto, ja kahden puiston välissä hiekkapolulla sijaitsee musta puumaja.

Siihen aukeaa kesäkuun puolivälissä jäätelökioski, jossa asiointi tapahtuu maasta käsin. Tuotteet lasketaan korilla alas ostajalle.

– Sekin on yksi puistoon liittyvä elämys, ja puussa oleva myyntipiste sopii erityisen hyvin koko alueen konseptiin, Vesi toteaa.