Paikallisuutiset

Koronatilanne alkaa hellittää Kainuussa – ilmaantuvuus ja uudet tartunnat laskussa

Kainuun sote tiedottaa alkuviikon olleen rauhallinen koronatartuntojen suhteen. Kainuussa todettiin maanantaina viisi uutta tartuntaa, joista kaksi Sotkamossa, yksi Kajaanissa ja kaksi ulkopaikkakuntalaisilla. Ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan. Tällä hetkellä se on 201,4 / 100 000 / 14 vrk.

Rokotukset etenevät Kainuun soten mukaan suunnitellusti. Kaikista 12-vuotiaista tai sitä vanhemmista on ensimmäisen rokotteensa saanut 84,2 prosenttia ja kahteen kertaan rokotettuja on 65,3 prosenttia.

Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tänään 7. syyskuuta arvioimaan valtioneuvoston päivitetyn hybridistrategian vaikutuksia koronan vastaisiin toimiin Kajaanissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivitetyn hybridistrategian mukaan tavoitteena on avata yhteiskuntaa, edistää sen avoinna pitämistä ja tukea monialaisesti koronaepidemian jälkihoitoa, talouden kasvuedellytyksiä sekä jälleenrakennusta.

Valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista luovutaan, kun vähintään 80 prosentin rokotekattavuus saavutetaan kohdeväestössä tai heillä on ollut mahdollisuus kahden rokotteen ottamiseen. Alueelliset rajoitustoimet puretaan aiemmin tautitilanteen salliessa.

Kuhmon kaupunki muistuttaa, että varhaiskasvatukseen, kouluun, harrastuksiin ja töihin on tultava vain terveenä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä