Paikallisuutiset

Kontinjoen koulussa 49 oppilasta ja suurin osa henkilökunnasta karanteenissa

Kainuun sote tiedotti tänään aamulla Sotkamon Kontinjoen koulussa tapahtuneesta altistumisesta, jonka johdosta 49 oppilasta ja suurin osa koulun henkilökunnasta on asetettu karanteeniin. Altistuminen on tapahtunut 16. - 17.8. välillä. Koulu siirtyy etäopetukseen 27.8. saakka. Huoltajille on tiedotettu myös tilanteesta.

Keskiviikkona 18.8. uusia tartuntoja todettiin Kainuussa kaikkiaan 31. Tartunnanjäljitys ja koronatestaus on ruuhkautunut.

Kontinjoen lisäksi myös Kajaanin Seminaarin koulussa ja Kuhmon Tuupalan koulussa on oppilaita asetettu karanteeniin. Lisäksi Tuupalan esikoulu- sekä aamun varhaiskasvatusryhmässä on lapsia ja aikuisia altistunut koronalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muut mahdolliset altistumispaikat kirjataan verkkosivuille sote.kainuu.fi/altistumispaikat.

– Jäljityksen perusteella lasten tartunnat saadaan aikuisilta, joten edelleen on syytä noudattaa kaikkia annettuja ohjeita. Kouluissa ja oppilaitoksissa todetut tartunnat osoittavat kuinka tärkeää rokotussuoja on. Olemme nyt tilanteessa, jossa vanhempi väestö on rokotteen ansiosta hyvin suojattu. Työikäisten ja nuorten tartuntojen aiheuttama haitta yhteiskunnalle on merkittävä, kun satoja ihmisiä täytyy määrätä karanteeniin. Täysin ei voida sulkea pois vakavan sairastumisen riskiä nuoremmillakaan, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Kainuun sote varoittaa internetissä leviävien huhujen ja väärän tiedon riskistä. Erityisesti aikuisilta toivotaan malttia ja vastuullisuutta. Väitteiden ja uskomusten sijaan on olemassa tutkittua tietoa, johon terveysviranomaiset nojaavat hoitotoimenpiteensä, Kainuun soten tiedotteessa mainitaan.

Sotkamon Kontinjoen koulussa 49 oppilasta sekä valtaosa henkilökunnasta on asetettu karanteeniin 16. - 17.8. tapahtuneen altistumisen vuoksi.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä