Kulttuuri

Diandra saapuu joulukiertueellaan Sotkamoon 12. joulukuuta – "Joulufiilis kätkeytyy joululauluihin"

Sotkamon kirkossa kuullaan joulun kauneimpia klassikkokappaleita sekä musiikin iloa.

Diandra saapuu joulukiertueellaan Sotkamoon 12. joulukuuta. Sotkamon kirkossa kuullaan artistin mukaan joulun kauneimpia klassikkokappaleita, kuten esimerkiksi Oi jouluyö , Taivas sylissäni ja Varpunen jouluaamuna , mutta niiden sovitukset voivat hieman vaihdella perinteisistä.

Tuttujen kappaleiden esittäminen säilyy raikkaana pienten muutoksien myötä.

– Minusta on ihana päästä luomaan erilaisia musamaailmoja niihin lauluihin. Me kyllä kunnioitamme paljon perinteitä, mutta on mukava joihinkin lauluihin vaihtaa esimerkiksi alkusoittoa, Diandra kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konsertissa hän esiintyy triona yhdessä pianisti Emmi Schwartzin sekä taustalaulajan toimivan pikkusiskonsa Deirdre Floresin kanssa, joka soittaa esityksessä myös viulua.

Viulusoitto tuo akustiseen konserttiin Diandran mukaan kansanmusiikin tunnelmaa sekä musiikin ilottelua.

Joulufaniksi osoittautuva Diandra kertoo hänellä itsellään joulufiiliksen kätkeytyvän joululauluihin. Jouluiset lempilaulut vaihtelevat kiertueen varrella, mutta konsertissa kuultavista kappaleista suosikeikseen hän mainitsee kappaleet Oi jouluyö ja Taivas sylissäni .

Suomenkielisten kappaleiden lisäksi konsertissa kuullaan myös muutama englanninkielinen laulu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Englanninkielisistä lauluista pidän eniten Frank Sinatran esittämästä Have Yourself a Merry Little Christmas , Diandra sanoo.

Joulukiertueen nimi "Kerran joulukuun aikaan" tulee vuoden 1997 Anastasia-elokuvan kappaleesta Once upon in December .

– Se on minulle tärkeä laulu, jo lapsuudesta tuttu. Aikanaan kun tein joululevyn, tiesin heti, että haluan levyttää tämän laulun. Se oli myös aivan täydellinen levyn nimi.

Joulukiertue on Diandralle perinteeksi muodostunut tapa viettää loppuvuotta – kiertueita hän laskee takana olevan jo neljä tai viisi. Pitkä joulukiertue sisältää paljon matkustamista ympäri Suomen, sillä sen aikana hän esiintyy 22 eri paikkakunnalla kirkoissa ja juhlasaleissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Päivä aina huipentuu siihen, kun pääsee laulamaan niitä ihania lauluja ja näkemään yleisöstä ihmisten reaktioita, kun sieltä tulee joku heidän oma lempijoululaulunsa. On aina ihana nähdä yleisön hymyjä, Diandra toteaa.

Hän toivoo luovansa omilla konserteillaan joulun tunnelman lisäksi innostusta tulevasta juhlapyhästä.

Kerran Joulukuun Aikaan -kiertue päättyy 22. joulukuuta, jonka jälkeen artisti pääsee itse joululomalle. Joulussa hänelle on tärkeää päästä viettämään aikaa perheen ja suvun kanssa, herkuttelemaan ja katsomaan televisiosta konsertteja.

Musiikin Diandra näkee kuuluvan olennaisesti joulunaikaan.

– Pienenä esiinnyimme paljon joulukonserteissa musiikkiopistosta lähtien ja kävimme laulamassa kauneimpia joululauluja. Olen käynyt myös itse kiertueen välipäivänä toisen artistin tai bändin joulukeikoilla.

Hän kertoo konserttien tuovan joulumieltä kuulijoille ja palauttavan mieliin myös omia lapsuusmuistoja.

Kerran Joulukuun Aikaan -konsertti Sotkamon kirkossa 12. joulukuuta.

Diandra esiintyi vuonna 2018 joulukiertueellaan Kainuussa yhdessä Teemu Ronkaisen kanssa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä