Paikallisuutiset

Vuokatissa ulkomaalaisilla urheilijoilla neljä koronatartuntaa – kunnanjohtaja muistuttaa kasvomaski-, turvaväli ja hygieniasuosituksista

Vuokatin alueella harjoittelevan ulkomaalaisen joukkueen neljällä urheilijalla on todettu torstaina 5.11. Tartunnat on todettu oireettomilla henkilöillä koronavirustartunnan maahantulotestien yhteydessä. Urheilijoiden kontaktit ovat rajoittuneet lähinnä joukkueen sisäisiin henkilöihin, eikä ulkopuolisten altistumista tällä hetkellä pidetä todennäköisenä.

Urheilijat ovat asetettu karanteeniin, eivätkä joukkueen muut jäsenet eivät ole tekemisissä muiden tahojen kanssa.

Kunnanjohtaja muistuttaa kuntalaisia oman toiminnan merkityksestä koronavirustartunnan leviämisen estämiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tässä tilanteessa korostuvat jokaisen koronatartuntaa ehkäisevät toimenpiteet. On tärkeää, että huolehdimme kasvomaskien käytöstä suositusten mukaisesti, pidämme turvavälit kanssaihmisiin ja huolehdimme käsi- ja yskimishygieniasta. Testeihin on hakeuduttava herkästi. Isänpäivän osalta suosittelemme, että jokainen harkitsee tarkoin kuinka juhlimme turvallisesti. Videopuhelut tai mukava luontoretki turvaväleistä huolehtien on varmasti muistorikas tapa viettää tänä vuonna isänpäivää.

Sotkamon kunta poikkeusolojen johtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa kuntalaisia tarvittaessa kunnan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä paikallislehdessä.

Kuhmossa havaittiin torstaina 5.11. uusi koronavirustartunta, joka osittautui jatkotesteissä negatiiviseksi. Tapauksen johdosta tehdyt varotoimet ja karanteenit on peruttu. Kaikille kartoitetuille henkilöille on ilmoitettu tilanteesta.

Kainuun soten ensihoidon työntekijä oli sairastunut 1.marraskuuta koronalle tyypillisiin oireisiin. Tartunnalle altistuneet kaksi potilasta sekä 30 – 40 työ- ja harrasteyhteisöihin ja perhepiiriin kuulunutta henkilöä kartoitettiin 5.11. aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki altistuneiksi epäillyt Kuhmon ensihoidon työntekijät testattiin, eikä tilanteen arvioitu vaikuttavan ensihoidon toimintavalmiuteen Kuhmossa.

Mikäli tapaukseen liittyvillä henkilöillä ilmenee sairastumisen oireita, heitä pyydetään hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117 (tai lankapuhelimesta numeroon 08 6156 6000).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä