Paikallisuutiset

Varastohotelli on simppeli tapa säilyttää tavaroita

Sotkamon keskustassa sijaitsee varastohotelli Vikenkulma, josta voi vuokrata varastokoppeja pienelle ja suurelle tavaramäärälle.

Ihmisillä on nykypäivänä paljon tavaroita, mutta valitettavasti asuntojen varastotilat ovat usein aika pieniä. Häkkikellari on jo täynnä, mutta vielä pitäisi mahduttaa johonkin kesärenkaat, huonekaluja tai ehkä talvikauden harrastusvälineet.

Tähän tarpeeseen on Sotkamon keskustaan helmikuussa avattu varastohotelli Vikenkulma.

Kainuuntiellä sijaitsevan varastohotellin idea syntyi Juha ja Juho-Antti Leinoselle pari vuotta sitten, kun isä ja poika ostivat KRP Hallimyymälän vieressä sijaitsevan tilan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä tila oli monta vuotta aika raihnaisessa kunnossa, mutta sijainnin vuoksi kiinnostus heräsi kun kuulimme, että tämä oli myynnissä. Sotkamossa kun on jo tyhjiä liikekiinteistöjä, niin oli poissuljettu, että liiketilaa tästä alettaisiin tehdä. Tavaran varastoimiselle kun oli kysyntää, niin siitä se idea varastohotellille sitten lähti, Juho-Antti Leinonen kertoo.

Tilaan saatiin varastot valmiiksi viime vuoden loppupuolella ja toiminta alkoi helmikuussa 2022.

– Viime kesänä varastohotellilla tehtiin myös julkisivuremonttia, Juho-Antti jatkaa.

Miltei suurin yksittäinen asiakaskunta Vikenkulmassa on muuttajat sekä asunnonvaihtajat, jotka vuokraavat varastotilaa huonekalujen väliaikaisen säilyttämiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on paikallisillekin asukkaille hyvä ratkaisu säilöä kausitavaroita lähelle kotia, Juha Leinonen sanoo.

Varastohotelliyrittäjät halusivat helpottaa myös loma-osakkeiden omistajien lomamatkalle lähtöä.

– Kun tänne Sotkamoon ja Vuokattiin saapuu loma-osakkeen omistajia, on autossa muutenkin jo tavaraa. Silloin tänne voi varastoida esimerkiksi ne laskettelukamppeet ja muut kausisäilytykseen seuraavaa käyntiä varten. Matkalle lähtö on huomattavasti helpompaa, kun ei tarvitse aina kuskata kaikkea, Juha toteaa.

"Tämä on paikallisillekin asukkaille hyvä ratkaisu säilöä kausitavaroita lähelle kotia."

Varastohotellissa on lukittavia varastokoppeja erikokoisiin tarpeisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Täällä on 31 näitä pienempiä varastokoppeja, joiden koko vaihtelee 1,2 neliöstä 6 neliöön. Isompia koppeja löytyy kymmenkunta kappaletta, joista suurimmissa on tilaa 20 neliötä, Juho-Antti kertoo.

Juuri tällä hetkellä isommat varastokopit ovat kaikki varattuja ainakin vuodenvaihteeseen saakka. Pienemmät varastot on varattuna satunnaisesti.

Tavaroiden vienti ja tuonti onnistuu suuren pysäköintialueen sekä ison nosto-oven kautta. Varastokoppiin voi laittaa seinille myös halutessaan omia hyllyjä.

– Asennusapua siihen löytyy kyllä jos tarvitsee, Juho-Antti lisää.

Vuokraajille varaston käyttö on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

– Vuokraisäntiä ei välttämättä tarvitse nähdäkään, jos ei halua. Meidän nettisivujen kautta onnistuu sekä varastotilan varaus ja varausmaksun maksaminen. Kun maksaa varausmaksun netissä, saa varastohotellin oveen koodin, jolla pääsee sisälle tiloihin. Oman varastokopin oveen hankitaan sitten oma lukko. Jos joku vierastaa varauksien tekemistä netissä, niin vuokraus onnistuu myös olemalla suoraan yhteydessä meihin, Juho-Antti Leinonen sanoo.

Jos on tarve isolle vuokratilalle, silloin kannattaa olla suoraan yhteydessä vuokranantajaan.

– Netin kautta ei saa määräalennuksia, joten kannatta olla meihin yhteydessä varsinkin silloin, jos on kyseessä pitkäaikainen vuokraustarve, Juha Leinonen lisää.

Pienemmälle varastokopille tulee hintaa noin 1,30 euroa per päivä. Vähimmäisvuokrausaika meillä on 30 vuorokautta.

Varastohotellin peruslämpö on noin 15 astetta ja kopeissa on lattialämmitys.

– Ei tarvitse pelätä sitä, että tavarat jäätyisivät, Juho-Antti Leinonen toteaa.

"Meidän nettisivujen kautta onnistuu sekä varastotilan varaus ja varausmaksun maksaminen. Vuokraus onnistuu myös olemalla suoraan yhteydessä meihin."

Vain vuokralaiset saavat koodin varastohotelliin, joten ulkopuolisia ei tiloihin pääse. Varastohotellin ovesta pääsee koodilla joka päivä, aamuviiden ja iltakymmenen välisenä aikana.

– Tällä tavoin torpataan ne niin sanotut "kuningasideat" pois. Kun tullaan esimerkiksi ravintolasta illanvietosta, niin ei saada päähänsä lähteä vaikka varastokoppiin jatkoille, Juha Leinonen naurahtaa.

Varastohotellille on lähitulevaisuudessa tulossa myös kameravalvonta.

Varastohotellin idea syntyi Juha ja Juho-Antti Leinoselle pari vuotta sitten, kun isä ja poika ostivat KRP Hallimyymälän vieressä sijaitsevan tilan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä