Uusi yrityslainapalvelu auttaa yrittäjiä vertailemaan lainat

Haeyrityslainaa.fi on uusi vertailupalvelu, jossa yritykset voivat kilpailuttaa yrityslainat nopeasti ja helposti yhdellä hakemuksella. Suomessa on tarjolla paljon yksityishenkilölle erilaisia vaihtoehtoja vertailla ja kilpailuttaa lainat, mutta nyt myös yrityslaina vertailuun on tarjolla eri vaihtoehtoja.

Yrityslainojen kilpailuttaminen onnistuu nopeasti ilman liitteitä, sillä rahoitusyhtiöt saavat riittävästi tietoa yrityksen tiedoista eri tietokannoista. Vakuudetonta yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta alkaen jopa 350 000 euroon asti. Lisäksi vakuudellista yrityslainaa voi hakea jopa 10 000 000 miljoonaan asti.

Yrityslainan hinnoissa isoja eroja

Moni yrittäjä on raportoinut yrityslainojen hintojen vaihtelevat kovasti eri rahoitusyhtiöillä. Tästä syystä on perusteltua tehdä kattava yritysluotto vertailu ennen rahoituksen nostamista yritykselle.

Yrityslainojen korot riippuvat yrityksen liikevaihdosta, toimialasta ja luottoluokituksesta. Kuten muissa lainoissa, luottopäätös ja hinnoittelu tehdään aina asiakaskohtaisesti. Helpoin tapa selvittää yrittäjänä tarjottu lainan hinta ja ehdot on pyytää lainatarjousta useasta rahoitusyhtiöstä kerralla.

Vakuudetonta yrityslainaa haetaan nopeaan käyttötarpeeseen

Vakuudetonta lainaa voi hakea yritykselle mihin tahansa yleisimpään käyttökohteeseen. Ehtona on se, että rahoitus nostetaan yritystoiminnan edistämiseen - ei esimerkiksi henkilökohtaiseen käyttöön.

Koska vakuudeton laina on aina vakuudellista kalliimpaa, nostetaan yrityslainaa ilman vakuuksia pienempiin ja nopeisiin rahan tarpeisiin, johon vakuudellinen laina ei sovellu. Suosittuja käyttökohteita ovat mm. käyttöpääoman rahoitus, investoinnit, henkilöstökustannukset, markkinointi ja myynti ja laitteet ja koneistot.

Kaikki yritysmuodot voivat saada yritysrahoitusta

Yrityksen rahoitukseen on tarjolla lainaa toimialaan ja yritysmuotoon katsomatta. Vaikka yleensä rahoitusta nostavat osakeyhtiöt, myös esimerkiksi kommandiittiyhtiöt ja toiminimet saavat rahoitusta ilman vakuuksia.

Yrityksen luottopäätökseen ei välttämättä ole toiminimistä saatavilla yhtä hyvin tietoa kuin osakeyhtiöistä. Siksi toiminimeltä vaaditaan usein liitteitä rahoittajalla, josta selviää liiketoiminnan suuruus ja kannattavuus.

Myös esimerkiksi rakennusalan ja horeca-yhtiöt ovat hakeneet rahoitusta käyttöpääomaksi ja investoinneiksi. Rakennusalan matalasuhdanne ei ole lopettanut alan luotonantoa, mutta kriteerit ovat nousseet. Pienemmät yritykset voivat saada nyt hieman matalamman luoton käyttöön kuin muutama vuosi takaperin.

Lainaa myös uusille yrityksille

Uusi yrittäjä voi saada rahoitusta, kun takana on riittävästi liikevaihtoa tai ainakin 6 kk yrittäjyyttä takana. Ennen lainan nostamista on kuitenkin järkevä budjetoida ja hankkia käyttöpääomaa tulorahoituksen avulla - siis asiakkailta suoraan.

Lainan nostaminen uusille yrityksille riippuu yrityksen luottoluokituksesta, liikevaihdosta ja yrittäjän taustoista. Usein lainaa varten on oltava takana vähintään 1 tilikausi, joka voi olla myös ensimmäisenä vuotena alle 12 kk.

Kilpailuttaminen on paras tapa selvittää parhaat ehdot yrityslainalle

Kilpailuttamalla lainat yritys saa nopeasti katsottavaksi jopa yli kymmenen luotonantajan tarjoukset. Koska palvelun on maksutonta, eikä lainan hakeminen sido mihinkään - on lainan hakeminen vertailupalvelusta usein hyvin perusteltua.

Tarjouspyynnön avulla yritys näkee nopeasti, mitä lainaehtoja lainalle annetaan. Samalla yritys voi selvittää tarjotun lainasumman, koron ja hinnan lainan nostoon.

Vakuudettomassa yrityslainassa aina yrittäjän henkilötakaus

Vaikka vakuudetommassa yritysluotossa ei vaadita mitään reaaliomaisuutta pantiksi, antaa yrittäjä aina lainalle henkilökohtaisen takauksen. Tämä toimii ns. panttina ja vakuutena rahoitusyhtiölle siitä, että yrityksen luotto maksetaan takaisin.

Jos yritys ei maksa velkaa takaisin, voidaan luottoa alkaa perimään henkilökohtaiselta puolelta. Tästä syystä jokaisen vakuudettoman yritysluoton nostajan on hyvä tarkistaa tarkkaan luoton ehdot, ennen kuin laina nostetaan yrityksen tilille.

Yrittäjä, huomioi nämä asiat ennen yrityslainan kilpailutusta

Vakuudetonta yrityslainaa tarjolla rahoitusyhtiöistä ja pankeista 1000 - 350 000 euroa

– Yrityslainassa on aina yrittäjän henkilötakaus

– Isompaan lainaan voidaan vaatia 2 - 3 henkilötakaajaa

– Lainojen hinnat vaihtelevat, joten vertailu kannattaa

– Vakuudeton laina on aina vakuudellista kalliimpaa

Haeyrityslainaa.fi palvelun takana lainojen vertailupalvelu Nordsek

Haeyrityslainaa.fi palvelun tuottaa lainojen ja “personal finance” kategoriaan erikoistunut vertailupalvelu Nordsek. Nordsek tuottaa yrityslainojen ja kulutusluottojen vertailun lisäksi mm. sähkövertailuun maksuttoman palvelun, jossa kuluttajat voivat nopeasti vertailla eri sähkötarjoukset kymmeniltä sähköyhtiöiltä.