Paikallisuutiset

Tartunnannjäljityksessä viivettä – lauantaina Kainuussa84 koronatartuntaa

Lauantaina 29.1. todettiin Kainuussa 84 koronatartuntaa. Tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä noin vuorokauden viive. Koronatestauspisteissä on käynyt vähemmän asiakkaita aiempiin päiviin verrattuna. Yleistilanne on pääosin ennallaan, keskussairaalassa on muutamia potilaita koronaoireiden vuoksi tarkkailtavana, sekä myös osastohoidossa.

Mikäli epäilee altistuneensa koronavirukselle tai on koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee hakeutua koronatestiin. Vaihtoehtoisesti voi tehdä ko¬ti¬tes¬tin, mut¬ta on hy¬vä muistaa, että se ei kovaa ammattitestiä. Koronatesteihin hakeutuminen oireiden ilmetessä on tärkeää, jotta tartuntojen leviäminen tai hoidon tarpeen arviointi voidaan tehdä ajoissa. Koronatestien ajanvaraus tehdään Omasotessa tai puhelimitse 040 165 0020. KAKS:n ja Rajakadun testiasemat palvelevat Kajaanissa päivittäin, muissa kunnissa testaus terveysasemilla arkipäivisin.

Koronarokotuksiin pääsee sujuvasti kuntien rokotuspisteissä, joissa saa edelleen otettua ensimmäisiä ja toisia rokotusannoksia. Kaikkia 18 vuotta täyttäneitä kannustetaan ottamaan myös kolmas koronarokoteannos. Riskiryhmiin kuulumattomille 18–60-vuotiaille kolmas rokoteannos voidaan antaa 4 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätiedot rokotuksista, rokotuspisteistä ja koronainfoa: sote.kainuu.fi/koronainfo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä