Kulttuuri

Syyskuun alussa Hiekkaa-tanssiteoksen esitykset saivat hyvin positiivisen vastaanoton. Kuva: Noora Limnell

Sotkamon syksyn tapahtumat tuovat valoa pimeyteen – Juurikkalahteen saapuu kulttuurijuna

Sotkamon syksyn tapahtumien erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa vanhan ajan höyryjunan saapuminen Juurikkalahteen, valotaidetapahtuma ja elokuvaviikko.

Sotkamolla on jälleen takanaan tapahtumarikas kesä. Kunnan kulttuurituottaja Marko Karvonen kertoo, että edellisenä kesänä lanseeratut tapahtumat ovat löytäneet paikkansa ja uusia on tullut mukaan.

Ensi kesänä jatkoa on luvassa muun muassa huumorifestivaalille ja Hiidenportin kansallispuistossa järjestettäville konserteille.

– Alkaa selkeästi löytyä tapahtumia, jotka toistuvat vuodesta toiseen. On ollut tosi kiva huomata, että asiat lähtevät hyvin liikenteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tahti ei hiivu syksylläkään. Hiekkaa-tanssiteoksen esitykset järjestetään vielä 8.–9. syyskuuta Hiukassa.

15. syyskuuta ennen tenori Jyrki Anttilan Kertokaa se hänelle -kirkkokonserttia pidetään kunnanvirastolla oopperaluento, jossa Anttila kertoo omakohtaisen kokemuksensa kautta oopperasta.

Lauantaina 7. lokakuuta Sotkamon Juurikkalahteen saapuu vanhan ajan höyryjuna, joka ottaa kyläläiset sekä muut matkustajat kyytiin ja puksuttelee mutkan Kontiomäellä. Junamatkalla järjestetään monipuolista kulttuuritarjontaa: musiikkia, kuvataidetta ja esittävää taidetta.

Syksyn pimeyteen valoa tuo Hiukassa ja sen lähiympäristössä 12.–15. lokakuuta järjestettävä Reflektor Sotkamo Presents: Ainu Palmu, Antti Puumalainen, Jukka Laukkanen & Sun Effects -valotaidetapahtuma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyseessä on Karvosen mukaan ennakkomaistiainen, joka on tarkoitus pitää täysmittaisena festivaalina vuoden päästä.

– Se on iso tapahtuma, jossa jatkossakin tuodaan esille erilaisten valotaiteilijoiden teoksia.

Muun muassa Lulu-hitistään tuttu Tuula Amberla tulee Sotkamon työväentalolle 27. lokakuuta 40-vuotistaiteilijajuhlakiertueellaan Pienen Jazzorkesterin kanssa.

– Oli kiva, kun he ottivat yhteyttä, että Sotkamo kiinnostaa ja he haluaisivat tulla tänne keikalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Elokuvien pariin sukelletaan 1.–5. marraskuuta, kun vietetään Sotkamon Elokuvaviikkoa, joka on jatkoa viime vuonna järjestetylle Kainuu Film Festivalille.

– Elokuvaviikolle saamme vieraaksi elokuvantekijöitä, katsomme elokuvia sekä keskustelemme niihin liittyvistä aiheista.

Kunnan tapahtumien lisäksi Sotkamon syksyyn kuuluu muun muassa huippusuosittu WinterOpen Katinkullassa 17.–18. marraskuuta, jossa esiintyvät muun muassa Irina, Yö ja Teflon Brothers.

Naapurinvaaran Huvikeskuksessa on syksyn tanssien lisäksi ohjelmaa myös nuorelle polvelle, kun tubettajat Niko ja Santtu saapuvat Napikselle 22. lokakuuta.

Marraskuun loppupuolella alkaakin jo perinteisten joulukonserttien kimara Sotkamossa kesällä esiintyneen Matti Halmetvaaran ja Satu Suhosen konsertilla. Sotkamosta osallistutaan sankoin joukoin myös Kainuun kirjamessuille, jotka järjestetään naapurikaupunki Kuhmossa 18.–19. marraskuuta.

Sotkamo App -sovelluksesta näkee kattavasti Sotkamon tapahtumat tarkempine tietoineen ja aikatauluineen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä