Ihmiset 

Arkistokuvassa variksenpelättimet tervehtivät tiellä kulkijaa. Kuva: Aappo Jutila

Sattuipa kerran: Variksenpelättimellä oli karu kohtalo, kun linnut repivät pään palasiksi

Asuin omakotitalossa taajaman ulkopuolella. Siellä asui myös runsaasti harakoita. Pitivät äänekkäitä konsertteja ja hyppelivät peltikatolla aamuyöllä. Niinpä laitoin tontille komean variksenpelättimen.

Puisen rungon päälle vanhoista vaatteista kasatun ukkelin. Sukkahousuista tein pään. Löysin päähän harmaan homehtuneen miesten karvalakin.

Ensin muutama harakka kierteli lähistöllä. Syöksähteli kohti pelätintä ja räkätti harakan naurua. Yhä enemmän harakoita kokoontui häätämään ”otusta” pois. Joku jo uskaltautui nokkaseen päähänkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lopulta innostuivat isolla joukolla repimään sitä karvalakkia. Meteli oli valtava! Istuivat variksenpelättimen olkapäillä ja repivät ”otuksen” pään palasiksi. Hakkasivat niitä vielä maassakin ja metelöivät!

Laitoin sitten kyllä uuden pään ja erilaisen lakin. Se sai olla rauhassa. Lisäsin ja vaihdoin ukkelille erilaisia vaatteita ja käänsin katsomaan eri suuntiin. Lopulta vanhuuttaan kellahti kumoon. Tukijalka petti.

Varikset ja myös pikkulinnut tottuvat kyllä nopeasti pelätteisiin. Varmistelevat, että ovatko he vain koristeita vai pitäisikö niitä varoa.

Anja Säkkinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sattuipa kerran on lukijoiden oma palsta. Toimitus julkaisee lukijoiden lähettämiä tositarinoita nettisivuilla ja printtilehdessä. Kirjoita oma tositarinasi, joka on tapahtunut Sotkamossa tai sotkamolaiselle ihmiselle. Liitä mukaan myös kuva, jos sellainen löytyy. Lähetä toimitukseen toimitus.sotkamolehti@slpmedia.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä