Ihmiset

Viime vuoden Kaunein piparkakkutalo -sarjan voittajaksi raati äänesti Marleena Kanasen rakentaman ja koristeleman, mielikuvituksellisen Messi-piparkakkutalon.

Osallistu Sotkamo-lehden piparkakkukilpailuun – parhaat palkitaan herkkupalkinnolla

Perinteeksi muodostuneessa piparkakkukilpailussa on kaksi sarjaa: koristellut piparkakut sekä piparkakkutalot.

Joulussa parasta voi olla joulun odotus. Näin on ainakin lapsilla, jotka odottavat, toteutuvatko joululahjatoiveet.

Sotkamo-lehti järjestää jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan jouluisen piparkakkukilpailun.

Nyt on mahdollisuus jakaa kaikille lehden lukijoille kuvia joululeivonnaista. Jaa siis valokuva kauniisti koristellusta piparkakusta, piparkakkutalosta tai -rakennelmasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kilpailuun pääsee osallistumaan valokuvaamalla tekemänsä piparkakun tai piparkakkutalon.

Sarjoja on siis kaksi: koristellut piparkakut ja piparkakkutalot. Vuosien mittaan jälkimmäiseen sarjaan on osallistuttu niin piparkakkutaloilla, piparkakkulinnoilla kuin jouluisilla rekiasetelmilla.

Sotkamo-lehden kaunein piparkakku -sarjan voitti viime vuonna 10-vuotias Jasper Korhonen, joka valmisti piparista luistimen muotoisen.

Ikärajaa kummassakaan sarjassa ei ole, vaan kaikki voivat osallistua joko yksin tai yhdessä ystävien, vanhempien tai lasten kanssa.

Piparin leivonta on monelle tärkeä osa joulun odotusta. Tällä kertaa kannattaa varata vähän tavallista enemmän aikaa suunnitteluun ja leivontaan sekä päästää mielikuvitus valloilleen. Joskus erilaisuus ja yllätyksellisyys saavat teoksen erottumaan joukosta, toisaalta perinteinen ja huolella tehty talokin on kaunis.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kannattaa myös kiinnittää hieman huomiota valmiin teoksen valokuvaamiseen. Kuvan laatu ei sinänsä vaikuta kilpailutulokseen, mutta hyvästä kuvasta saa helpommin käsityksen piparkakusta tai -talosta.

– Lintulaudan elämän seuraaminen on koukuttavaa ja joskus sieltä voi bongata myös punatulkun, kommentoivat punatulkkuaiheisen piparkakkutalon tekijät Mira Teiska ja 7-vuotias Kaarle viime vuonna.

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä kuva tai useampia kuvia tekemästään piparkakusta tai -talosta viimeistään 17. joulukuuta Sotkamo-lehden toimitukseen toimitus@sotkamolehti.fi.

Liitä viestiin piparkakun tekijöiden nimet ja puhelinnumero mahdollisesta palkinnosta ilmoittamista varten. Voit mainita myös piparkakkuja leiponeiden lasten iät. Jos teokseen tai sen tekemiseen liittyy jokin lyhyt tarina, kannattaa se kirjoittaa sähköpostiin.

Laita vielä sähköpostin otsikoksi "Kaunein piparkakku", niin viesti tulee varmimmin huomatuksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamo-lehden henkilökunta arvioi kilpailutöistä otetut valokuvat. Sarjojen parhaat palkitaan 22. joulukuuta herkkupalkinnolla. Voittajiin otetaan yhteyttä soittamalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä