Mistä paras korko säästötilille?

Paras säästötilin korko askarruttaa monia tällä hetkellä. Sen etsintä kannattaa aloittaa tutkimalla pankkien korkotarjouksia. Esimerkiksi suomalaisen Alisa Pankin säästötilin talletuskorko on jo yli 3 prosenttia artikkelin julkaisuhetkellä marraskuussa 2023. Netissä on myös jonkin verran erilaisia vertailusivuja säästötilien koroista. Huomio, että vertailusivujen sisältö voi olla vanhentunutta, joten paras tarjolla oleva säästötilin korko kannattaa aina tarkistaa itse pankista.

Tarkista kokonaiskustannukset

Tutustu talletuskoron ohella myös säästötilin muihin kustannuksiin. Jotkut pankit saattavat tarjota korkeampia säästötilin korkoja, mutta periä tilin avaamisesta tai ylläpidosta kuluja. Varmista, että ymmärrät kaikki säästötilin ehdot ennen päätöksen tekemistä. Mieti myös kuinka paljon painoarvoa annat pankin palveluiden käytettävyydelle ja asiakaspalvelun saatavuudelle.

Säästöjen kartuttaminen säästötilillä vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta se tarjoaa taloudellista turvallisuutta ja mahdollisuuden saavuttaa unelmasi tulevaisuudessa. Avaa säästötili, esimerkiksi edellä mainittuun Alisa Pankkiin, jo tänään ja aloita vankan taloudellisen perustan rakentaminen huomista varten.

Alisa Pankin säästötilistä löydät lisätietoa pankin omilta verkkosivuilta.