Mielipiteet

Metsä NETTI

Mielipide: Vihreät haluaa kehittää metsätaloutta, ei todellakaan lopettaa sitä

Kiitos Aulis Korhonen vastineestasi minun mielipidekirjoitukseen. Meillä on selvästi sama huoli itsenäisen Kainuun hyvinvointialueen ja sitä kautta itsenäisen maakunnan säilyttämisen suhteen.

Mutta haluan korjata yhden keskeisen väärinymmärryksen. En minä, eikä puolueeni Vihreät, ole todellakaan alasajamassa suomalaista maa- ja metsätaloutta.

Ensinnäkin me tarvitsemme ruokaa, ja omavaraisesta ruoantuotannosta on todellakin pidettävä kiinni. Toiseksi puu on erinomainen materiaali moneen, niin rakentamiseen kuin kemiallisen metsäteollisuuden tuotteiksi. Suomessa on erinomaista osaamista niin ruoantuotannossa, metsien hoidossa kuin rakennus- ja selluteollisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Meidän vihreiden pointti on se, että kaiken toiminnan pitää olla myös ekologisesti kestävää. Tällä hetkellä meillä Suomessakin on vielä paljon tekemistä luontokadon torjumiseksi. Lisäksi ilmastokriisi on ihan oikeasti ratkaistava, jotta meidän lapsetkin saavat elinkelpoisen maapallon.

Jotta näihin ekologisiin haasteisiin pystytään vastaamaan, vaatii se muutoksia totuttuihin toimintatapoihin. Se ei tarkoita alasajoa, vaan se tarkoittaa kehittämistä. Tämä välttämätön muutos on toki tehtävä ihmisten, myös maaseudulla asuvien,  kannalta reilusti.

Ja lopuksi tärkein: tämä muutos on myös iso mahdollisuus, etenkin Kainuulle. Puurakentaminen, kestävät biotaloustuotteet, akkukemikaalit, junat ja ratikat, konesalit ja pelit, uusiutuva energia sekä luontomatkailu ovat meidän elinkeinoelämän kivijalka jo nyt ja ne entisestään vahvistuvat vihreän siirtymän myötä.

Silja Keränen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

DI, vihreiden varapuheenjohtaja

Kajaani

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä