Mielipiteet

Mielipide: Tiestömme kunto Kainuun maisemissa

Mielipide. Mie näitä polkuja talloon kait viimeisseen asti, laullaa Matti ja Teppo. Ja niin ois miunnii tarkotus tallata ja myös autolla ajella, mutta anttaako tiestömme kunto sen tehä, on pelekkä arvoitus.

Ai miksikö?

Ajelen Teerivuarantietä, jonka numero on 19141. Numero on otettu tienkäyttäjän linjalta, jonne erräännii kerran oon soittannu tuosta meijjän kylätiestä ja tännehhii tuosta muutaman kerran viestittänny.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muanviljelijöillä ei perunamailla, suatikka muillakkaan pelloilla oo tuommosii kuoppia, kun on meijjän kylän piäväylällä. On kuoppia joitten syvvyys on mitattu olevan 15 cm ja kun niitä on vierivieressä, voip sannoo, että nyt ei naurata.

Toivoisin Kainnuun Elyssä, tiestöistämme huolta pitävien rouvien ja herrojen siirtyvän sieltä toimistoistanne, vaikka ajamaan tän meijjän kylätien läpi. Saisivat nähä minkälainen kynnöspelto tää on. Kun ilimotatte tulostanne, voin keittee kahvit kiitokseks.

Turha sannoo ettei oo rahhoo, kyllä sitä löyttyy, jos on haluja tehä jottain meijjän perukkalaistennii etteen. Tienkäyttäjän linjalle on ihan turha soitella, sitä kautta ei kyllä apua sua. Syksyllä aikasemmin kävi muka tiekarhu, mut ei auttanna, kun ajo niin ettei terä paljon muata hyvväilly. Tiemme kaipais ihan oikkeesti sorroo nuihin kuoppiin tai kaaos on kevväällä ootettavissa.

Kainnuu, kuten moni muukkii Kehä 3:n pohjoispuolella, tarvihttoo myös euroja teitten kunnostuksseen. Tapasin lauantaina Antti Rintteen ja Raimo Piiraisen Sotkamossa. Annoin Antille mielipitteeni kuvien mukana toimitettavaks liikenneministeri Timo Harakalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jiän mielenkiinnolla oottammaan sit vastovvaako mittään tälläselle mualaisakalle, joka muka jottain teitten kunnosta piittovvaa. Kyllä näiltä akoilta ja ukoilta sinne vero-eurot kelepovvaa, mutta pitäs niistä meille jottain tänne myös suaha.

Lopuks vuan totean: kyllä mualla on mukavvoo asua, vai?

Kiitos jos jaksoit lukkee, miulla ei oikkein tuo murre oo niinkuin kainnuulaisilla, mut tämännii aijon sit viijjä mukannain, minne mäännii.

Kaikille toivotan kaikkea hyvvee ja joulun ootusta, sillä mites mänikkään, et joulu on joka vuos, mut juhannus on vuan kerran kesässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuula Rossi-Määttä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä