Mielipiteet

Mielipide: Suutari pysyköön lestissään

Mielipide. Vietetään messua Sotkamon kauniissa kirkossamme. Pappi tulee pitämään päivän saarnaa, kantaen aika pinon paksuja kirjoja. Päästyään alkuun hän unohtaa kirjat ja alkaa puhumaan mieliaiheistaan, tällä kertaa päivittäin esillä olevista koronarokotuksista ja niiden tarpeellisuudesta.

Kirkkokansa seuraa jännityksenvallassa kirkossa, sekä striimauksen välityksellä kotonaan, kuinka se vt. kirkkoherra alkaa heitä opastaa tässä vakavassa tilanteessa, koronan uhkaavasti levitessä.

Huolimatta siitä, että terveysviranomaiset ovat joka ainut päivä puhuneet mediassa rokotusten tärkeydestä, kehottaen kaikkia meitä hoitamaan rokotuksemme kuntoon niin pian kuin se on mahdollista. Sama toiminta on maailman laajuista, perustuen virallisiin tutkimuksiin ja kansainväliseen tietojen vaihtoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronatilanteen huononemisen ollessa ennen näkemättömässä kasvussa, ottaa vt. kirkkoherramme saarnansa pääaiheeksi kehottaa seurakuntalaisiaan luottamaan omaan immuniteettinsa suojeluun vähätellen rokotuksen tarpeellisuutta.

Jo kolmantena päivänä saarnan jälkeen valtakunnan päälehdet pullistelevat uutisissaan kirkkoherramme sanomaa. Aina löytyy joukostamme ihmisiä, jotka tarttuvat helposti erikoisiin esityksiin, olivatpa ne yleisesti kuinka arveluttavia tai tuomittavia. Nämä henkilöt saavat tällaisista uutisista vettä myllyynsä, ja kannattajien joukko kasvaa.

On aivan selvää, että nyt tapahtunut tulee vaikeuttamaan terveysviranomaisten työtä rokotusten kiirehtimisessä. Tämä tulee lisäämään koronaan sairastumisia ja sitä myötä myös kuolemia.

Hoitopaikkojen täyttyminen koronan leviämisen vuoksi tulee vaikuttamaan muiden sairauksien hoidon pitkittymiseen, kustannuksista vielä puhumattakaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnan elinkeinoelämälle tällainen julkisuus ei ole myöskään hyväksi. Kuinka paljon se tulee vaikuttamaan kielteisesti mm. matkailuun, kun sanoma kiirii rokottamattomien hyväksymisestä Sotkamossa ja myös koko Kainuussa.

Seurakunnan johdon ohjeistuksessa on kehotus yhdessä kunnan johdon kanssa suunnitella ja hoitaa kuntamme asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Uskomme tämänkin saarnan tulleen yllätyksenä kunnan johdolle kuin myös hiippakuntaamme.

Kari Jansa

yrittäjä, eläkeläinen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä