Lainavertailupalvelu auttaa säästämään aikaa ja rahaa

Lainan hakeminen verkosta on nykyään varsin yleistä. Vakuudettoman lainan hakeminen netistä on tehty helpoksi ja lainapäätöksen saa varsin nopeasti. Verkossa toimii kuitenkin paljon erilaisia pankkeja ja rahalaitoksia, joiden lainaehdot vaihtelevat huomattavasti. Maksuttoman lainavertailupalvelun käyttäminen helpottaa lainojen vertailua ja nopeuttaa sopivimman lainatarjouksen löytymistä.

Verkossa toimivien pankkien ja rahalaitosten hintojen ja lainaehtojen vertaileminen on hidasta. Lainavertailua hidastaa myös se että lainojen korot ovat aina yksilölliset, joten lainan kuluja ei voi vain tarkistaa verkkosivustolta, vaan se vaatii erillisen lainatarjouksen pyytämistä. Tässä kuluttajilla on kuitenkin apuna kotimainen lainavertailupalvelu Vertaalainaa.fi. Tavoitat yhdellä lainahakemuksella noin 25 eri pankkia ja rahalaitosta Vertaalainaa.fi palvelusta, joten palvelua käyttämällä lainavertailu nopeutuu merkittävästi.

Lainavertailupalvelun kautta saat lainatarjoukset nopeasti vertailtavaksesi

Lainaa hakiessa ei saisi koskaan kiirehtiä, sillä silloin ei jää aikaa lainatarjousten vertailuun. Pankkien ja muiden rahalaitosten kilpailuttaminen yksi kerrallaan vie paljon aikaa. Yhden lainatarjouspyynnön täyttäminen ja lähettäminen vie arviolta noin 10 minuuttia, joten tunnissa ehtii kilpailuttamaan 6 eri pankkia. Kun käytät lainavertailupalvelua pankkien ja rahalaitosten kilpailuttamiseen, tavoitat noin 25 eri luotonmyöntäjää yhdellä lainahakemuksella. Jos pyytäisit nämä samat 25 lainatarjousta yksi kerrallaan, se veisi aikaa yli 4 tuntia, kun lainavertailupalvelua käyttämällä teet tämän vain 10 minuutissa.

Vertaa lainatarjouksien kuluja

Kun olet saanut henkilökohtaiset lainatarjoukset, on seuraavana vuorossa niiden tarkempi vertailu. Lainojen kulut vaihtelevat paljon eri pankkien ja rahalaitosten välillä, minkä vuoksi todellisen vuosikoron vertailu on paras tapa karsia kalliit lainatarjoukset pois. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan kohdistuvat kulut ja korot, joten mitä suurempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on kyse.

Vertaa lainan muita ehtoja

Kun lainojen kulut ja korot on vertailtu, on seuraavaksi vuorossa lainan muiden ehtojen vertailu. Näitä muita ehtoja on esimerkiksi maksuaika, kuukausierän suuruus ja lainan joustavuus. Pidempi maksuaika voi madaltaa lainan todellista vuosikorkoa ja pienentää lainan kuukausierää, mutta vastaavasti kasvattaa lainan kokonaiskuluja. Kuukausierän suuruus tulisi aina valita siten, että sen maksamisen jälkeen jäisi rahaa vielä hieman säästöönkin. Lainan joustavuuden vertailussa kannattaa selvittää se, miten laina antaa joustoa lainan takaisinmaksussa. Kannattaa selvittää esimerkiksi se, onko lainassa mahdollisuuksia pitää lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia.