Paikallisuutiset

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa 11,1

Hyrynsalmen varhaiskasvatuksen koronaryppäässä oli maanantaina iltapäivällä kaiken kaikkiaan 61 karanteeniin määrättyä sekä kahdeksan positiivista testituloksen saanutta henkilöä.

– Hyrynsalmella ei ole syytä yleiseen huoleen, vaikka tartuntoja on ilmennyt. Kaikki altistuneet ovat tiedossa ja karanteenissa, eikä kouluja, päivähoitoa tai muita palveluita olla sulkemassa. Seuraamme tilannetta ja reagoimme tarvittaessa, rauhoittelee kunnanjohtaja Heimo Keränen .

– Mahdollista toki on, että lisää tapauksia vielä ilmenee. On syytä muistaa, että virus ei ole yhtäkkiä kadonnut, vaan tartuntojen välttämiseksi ohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää, toteaa Kainuun soten vs.pandemiapäällikkö Tuomo Erola . Yleisesti voisi todeta, että tämä on todennäköinen kehityskulku myös kesän mittaan. Pandemia ei ole ohi, vaikka kaikki sitä kovasti toivommekin. Tärkeää on, että saamme ketjut ajoissa katkaistua ja siten rajattua leviämistä, jatkaa Erola.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun ilmaantuvuus oli viimeisimmän soten tiedotteen mukaan 11,1 (per 100 000 asukasta / 14vrk). Kainuun sote kehottaa hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä lisäohjeita varten Kajaanin keskussairaalan koronatestin ajanvarausnumeroon (040 165 0020).

Yhdellä ulkomaalaisella kausityöntekijällä todettiin myös Sotkamossa viime sunnuntaina koronatartunta. Hänet on määrätty karanteeniin. Tapaukseen liittyen kolme ihmistä määrättiin myös karanteeniin. Tapaus ei liitty Hyrynsalmen ryppääseen. Kyseinen tartunnan saanut ei vaikuta Kainuun ilmaantuvuuslukuun.

Uusia koronatapauksia tuli jälleen ilmi Kainuussa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä