Paikallisuutiset

Kokoontumisrajoitukset on purettu Kainuussa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut kokoontumisrajoitukset Kainuussa.

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin määrätyt aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset lopetettiin Kainuun kuntien alueilla tiistaina.

Tartuntoja silti torjuttava

Päätös koskee tartuntatautilain 58 §:n mukaisia aluehallintoviraston rajoituksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumien järjestäjien tulee kuitenkin edelleen noudattaa tartuntatautilain 58 c §:ssä säädettyjä velvoitteita koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ihmisten kokoontumisissa on edelleen muistettava perusohjeet koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi, avista muistutetaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelevat kasvomaskin käyttöä, eikä oireisena saa tapahtumiin tulla paikalle.

Järjestäjän vastuulla on edelleen varmistaa riittävät etäisyydet, hygieniataso ja mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hygieniakäytännöt säilyvät

Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, myös perustason alueita koskevat edelleen tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt.

Näitä ovat esimerkiksi mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen.

Lisäksi kunnat ja alueelliset koronakoordinaatioryhmät voivat antaa suosituksia omille alueilleen.

– On tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja turvallisuusohjeita ja suosituksia, jotta kehitys ei käänny huonompaan suuntaan, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos tilanne huononee, rajoitukset voivat palata

Epidemiatilanteen arvioinnin perusteella aluehallintovirasto voi antaa myöhemmin uusia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksiä, jos epidemiatilanne heikentyy nykyisestä.

Myös kunnat voivat tehdä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten paikallisia rajoituspäätöksiä omalle alueelleen.

Tapahtumajärjestäjille uusia ohjeita

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat päivittäneet ohjeistuksen, joka tukee kokoontumisten järjestämistä sekä erilaisen tilojen turvallista käyttöä koronaepidemian aikana.

Ohjeistus tukee myös lainsäädännön noudattamista, sillä ohjeessa on myös eritelty lakisääteiset velvoitteet tapahtumien järjestäjille.

Kunnan viranomaisiin oltava yhteydessä tapahtumia suunniteltaessa

Tilaisuuden järjestäjän velvollisuus on seurata ja huomioida aluehallintoviraston lisäksi kunnan tekemiä päätöksiä tilaisuuksien henkilömääristä sekä muista edellytyksistä.

Järjestäjän tulee tehdä yhteistyötä kuntien terveysviranomaisten kanssa, jotta viranomaiset voivat tarvittaessa ohjeistaa tartuntatautilain mukaisesti tilannekohtaisten ohjeiden laatimisessa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kumosi voimassa olevat kokoontumisrajoituksensa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 1.6.2021 klo 18.00 alkaen.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat ainakin 9.5. saakka. Kainuussa yhteen saa kokoontua korkeintaan 20 henkilö, kun terveysturvallisuudesta huolehditaan THL:n ohjeiden mukaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä