Paikallisuutiset

Kaksi uutta koronatartuntaa tulotesteissä – Muutoin tilanne on rauhallinen

Maahantulotesteissä on todettu kaksi tartuntaa, joista on yksi Kuhmossa ja yksi Kajaanissa. Rokotukset laajenevat Kainuussa pian kaikille yli 16-vuotiaille. Ajanvaraus avautuu lähiviikkoina.

Kainuun sote tiedotti torstaina, että maahantulotesteissä on todettu kaksi tartuntaa, joista on yksi Kuhmossa ja yksi Kajaanissa. Pakolliset terveystarkastukset Vartiuksen rajanylityspaikalla jatkuvat 30.6. saakka.

Lisäksi keskiviikkona tuli ilmi yksi uusi tartunta Hyrynsalmen ryppäässä jo karanteenissa olleella henkilöllä.

Yleisestä tartuntatilanteen helpottumisesta sekä kokoontumisrajoitusten poistamisesta huolimatta Kainuun sote muistuttaa, että koronapandemia ei ole ohi. Riski tartuntojen leviämiseen on yhä olemassa, joten varotoimia on edelleen syytä noudattaa. Tilanteen muuttuessa uusia rajoituksia ja ohjeita voidaan joutua ottamaan uudelleen käyttöön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on nyt 11,1 (per 100 000 as/14 vrk).

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (PSAVI) on kumonnut Kainuun alueen yleisiä tilaisuuksia ja kokouksia koskevat kokoontumisrajoitukset. Varotoimia tulee edelleen jatkaa rajoitusten poistamisesta huolimatta.

Vaikka kokoontumisia ei enää rajoiteta, tulee tilaisuuksissa noudattaa edelleen tartuntalain mukaisia hygieniakäytäntöjä kuten muun muassa mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen.

Aluehallintovirasto järjesti torstaina 3.6. verkkotilaisuuden tapahtumajärjestäjille asiaan liittyvissä kysymyksistä. Tilaisuuden nauhoite on katseltavissa myös myöhemmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotusten ajanvarausvuorossa ovat 40–50-vuotiaat sekä kaikki tätä vanhempien ikäluokkien ja 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmiin kuuluvien vielä rokottamattomat kainuulaiset.

Varaus- ja muut ohjeet on koottu Kainuun soten infosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Rokotukset laajenevat pian kaikille yli 16-vuotiaille. Kainuussa valmistaudutaan avaamaan ajanvaraus lähiviikkoina kaikille yli 16-vuotiaille.

Rokotuksia jatketaan koko kesän, ja ensimmäisen rokotuskierroksen odotetaan valmistuvan syyskuun aikana. Suomessa valmistellaan parhaillaan koronarokotusohjelman laajentamista 12–15-vuotiaille. Asiasta odotetaan lisätietoja kesäkuun aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kansalliset koronarokotustodistukset on saatavilla Omakanta-palvelusta. Rokotustodistus korvautuu kesän aikana EU:n koronapassilla, jonka avulla voi todistaa rokotussuojan esimerkiksi matkailua varten.

Ajan voi varata Omasoten verkkopalvelusta, jonka nettiosoite on: omasote.kainuu.fi. Varaus- ja muut ohjeet on koottu Kainuun soten infosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Ajanvarausnumerossa 044 709 3788 ei tällä hetkellä ole ruuhkaa.

Edit. 3.6. klo 22: Lisätty Hyrynsalmen ryppään uusi tartunta.

Kainuun soten lähihoitaja Tatiana Polvinen ojensi Andrei Kozloville passin sekä tositteen negatiivisesta koronatestituloksesta. Kozlov pitää rajan koronatestejä perusteltuina ja tarpeellisina.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä