Paikallisuutiset

Kajaanissa uusia tartuntoja viikonloppuna

Perjantaina 2.7.2021 on todettu yksi uusi koronatartunta Kajaanissa. Tapauksen myötä on seitsemän henkilöä asetettu karanteeniin.

Tapaus liittyy kuluvan viikon aikana jo todettuihin tartuntoihin ja jo viime viikolla todettuihin nuorison parissa tulleisiin tartuntoihin.

Lauantaina 3.7. todettiin testeissä 1 uusi koronatapaus, joka liittyy perjantaina asetettuihin karanteeneihin ja jo aiemmin todettuun ryppääseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämän tapauksen johdosta on asetettu karanteeniin 9 kajaanilaista henkilöä tartunnan saaneen lähipiiristä. Lisäksi karanteeniin on asetettu yksi ryppään ulkopuolinen henkilö.

Sunnuntaina 4.7 Kajaanissa on todettu kolme uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät viikonlopun ryppääseen. Karanteeniin on asetettu kaksi ulkopaikkakuntalaista henkilöä.

Mahdollisia altistumispaikkoja on viime viikolla Kajaanissa useita. Kajaanin Biorex elokuvateatterissa torstaina 1.7. klo 19.30 alkaneessa Fast & Furious 9 elokuvan näyköksessä salissa 2 sekä samana päivänä Lidlissä klo 14 - 15 ja Kasarminkadun Tokmannilla klo 15 - 16 on ollut mahdollisuus altistumiselle.

Perjantaina 2.7. mahdollinen altistuminen H&M ja Cubus vaateliikkeissä noin klo 16.30 - 17.30. Sairastuneilla ei ole ollut Koronavilkkua käytössä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin osalta koronaviruksen ilmaantuvuus on edelleen kasvussa ja Kajaani on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa (52,8 / 100 000 as / 14 vrk).

Muu maakunta on perustasolla. Viime viikon tartunnat on saatu kaikki jäljitettyä.

Kajaaniin suuntautuvaa matkailua suositellaan välttämään, mikäli siihen liittyy matkaseurueen ulkopuolisia kontakteja. Samoin Kajaanista muualle suuntautuvaa matkailua suositellaan välttämään.

On syytä muistaa, että kahteenkin kertaan rokotettu voi sairastua koronavirukseen ja levittää tautia edelleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämän vuoksi myös kahteenkin kertaan rokotettujen tulee huolehtia suositusten noudattamisesta.

Kainuun sote kehottaa hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Ajanvaraus omasoten kautta tai soittamalla 040-1650020.

Kainuun kunnat jakavat kasvomaskeja niille, joilla ei ole niitä vara itse hankkia. Käyttösuosituksen noudattaminen on tärkeää niin oman kuin lähimmäisen terveyden kannalta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä