Paikallisuutiset

Kainuussa yksi uusi koronatartuntatapaus – Sotkamossa edelleen yksi tartunta

Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt yhteensä 19 koronatartuntaa, joista 17 Kuhmossa, 1 Sotkamossa ja 1 Kajaanissa.

Kainuun sotesta kerrotaan, että kaikki altistuneet on tavoitettu ja oireiset testattu, mutta testitulokset puuttuvat vielä muutamalta altistuneelta.

Koronavirus on kohtalokkain ikäihmisten, yli 70-vuotiaiden keskuudessa. Kainuun sote suosittelee että vältetään lähikontakteja ikäihmisten kanssa kuluvan viikon aikana koko Kainuun alueella. Vanhuspalveluiden alaisissa hoitokodeissa ei tiettävästi ole altistumisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuluva viikko paljastaa edellisen viikon aikaisen altistumisen tuomat tartunnat, sitä seuraava viikko jatkotartunnat.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Arkielämässä tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta, käyttämällä maskeja ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin.

THLn koronavilkkusovellus on nyt ladattavissa älypuhelimiin.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovelluksessa käyttäjän yksityisyys on vahvasti suojattu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sovellus toimii taustalla automaattisesti, häiritsemättä puhelimen käyttöä tai lyhentämättä akun kestoa.

Kohdatessaan sovellukset jakavat tunnuskoodinsa toisilleen Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen. Käyttäjien henkilöllisyyttä tai sijaintia ei tallenneta. Sovellus säilyttää tunnuskoodit 21 vuorokauden ajan.

Kun joku käyttäjistä ilmoittaa tartunnastaan sovellukselle, sovellus lähettää sen keräämät tunnuskoodit palvelimelle. Mikäli sovelluksen tunnuskoodi on noiden palvelimelle ladattujen tunnuskoodien joukossa, sovelluksen ladannut saa sovellukselta tiedon mahdollisesta altistumisesta.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi kaikista sovelluskaupoista. Lisätiedot: koronavilkku.fi

THLn koronavilkkusovellus on nyt ladattavissa älypuhelimiin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä