Mielipiteet

Kainuun vasemmisto: Huomio oikeisiin asioihin

Mielipide. Kainuun hyvinvointialueen valmistelujohtaja Timo Korhonen (KS, nettiversio 22.2.22) esittää korotuksia aluehallinnon luottamushenkilöiden palkkioihin.

Tilanteessa, jossa Kainuun hyvinvointialue painiskelee suurien talousvaikeuksien keskellä, linjausta voi pitää perin ihmeellisenä, ottaen huomioon että Korhonen itse on useassa tilaisuudessa korostanut merkittävää menojen leikkausta tulevaisuudessa.

Kainuun sotessa on meneillä tiukka talouden säästökuuri ja niin hoito- kuin muita palveluja joudutaan tehostamaan ja leikkaamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miksi keskustalainen valmistelujohtaja haluaa erityisesti kasvattaa hallinnon kuluja, kun samaan aikaan joudutaan säästämään operatiivisesta toiminnasta?

Miksi aikaa ja energiaa käytetään ylipäätään palkkioasioiden vatkaamiseen tilanteessa, jossa huomion pitäisi olla hyvinvointialueen hallintosäännön, organisaation ja tuikitärkeän strategian valmistelussa?

Mainitussa Kainuun Sanomien uutisessa kerrotaan myös, että Kainuussa aluehallintoneuvottelussa on tähän mennessä sovittu, että aluehallituksen puheenjohtaja olisi kokoaikainen luottamushenkilö.

Vasemmisto ei ole tämän sisältöistä esitystä ollut neuvotteluissa hyväksymässä, joten puolueiden yhteisestä linjauksesta asiassa ei ole kyse. Mitä sellaista tapahtuu nyt taustalla, josta me kaikki päätöksentekijät emme ole tietoisia?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ottaen huomioon Kainuu hyvinvointialueen koon, niin perustellumpana ja oikeudenmukaisempana ratkaisuna voisi pitää mallia, jossa hallituksen puheenjohtaja toimii osa-aikaisena luottamushenkilönä ja palkkiotaso pysyy saman suuruisena, mitä se on nykyisellä Kainuun sote-hallituksen puheenjohtajalla.

Tämän suuntaisella ratkaisulla turvataan hyvinvointialueen toiminnan jouheva liikkeelle lähtö, varmistetaan huomion keskittyminen oikeisiin asioihin ja taataan koko henkilöstölle työrauha haastavan muutostilanteen keskellä.

Pertti Granqvist , aluevaltuuston jäsen, Sotkamo

Jari Lindh , aluevaltuuston varajäsen, Kajaani

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osmo Polvinen , aluevaltuuston varajäsen, Sotkamo

Anja Tiainen , aluevaltuuston varajäsen, Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä