Paikallisuutiset

Kainuun koronatilanne kääntyi huonompaan suuntaan – vaarana kiristyvät rajoitukset

Kainuun ja erityisesti Kajaanin koronatilanne on kehittynyt erittäin huolestuttavaan suuntaan, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus torstaihin mennessä on noussut 15,3:een kahden viime viikon ajalla.

Tartunnoista pieni osa liittyy maahantulotestaukseen, mutta se edustaa osaltaan toimivaa ja terveysturvallista, matkustusprotokollaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huolta herättää useiden, erillisten ja pienten ryppäiden ilmaantuminen sekä karanteenimääräysten noudattamatta jättämiseen liittyvä ryväs.

Mikäli ilmaantuvuus nousee tasolle 25 ja alkuperältään tuntemattomien tartuntaketjujen määrä kasvaa, voi aluehallintovirasto edelleen määrätä aiemman kaltaisia rajoitteita.

Koukkari muistuttaa, että maahantulo Schengen-alueella vapautuu rokotus/tautitodistusten omaaville ja kotimaan matkailu lisääntyy kesälomakaudella.

– Tautitapausten määrän voidaan odottaa edelleen Kainuussa lisääntyvän. Korona ei ole poistunut keskuudestamme, varotoimivaateet, turvavälisuositukset ja yleinen maskisuositus on edelleen voimassa, Koukkari sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maakunnallinen ja valtakunnallinen rokotuskattavuus riittää Koukkarin mukaan vähentämään kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia mutta ei likimainkaan laumasuojaan.

– Heinäkuun osalta tilanne ei parane oleellisesti. Vaaditaan malttia ja varovaisuutta, jotta kesä 2021 ei pääty mahalaksuun.

Soten mukaan Suomeen saadaan kesän aikana ennakoitua vähemmän koronarokoteannoksia, jonka vuoksi uusia aikoja koronarokotteen ensimmäiseen rokotteeseen ei toistaiseksi anneta.

Suomeen saapuvat rokoteannokset riittävät Kainuussa tehosteannoksiin, jotka pyritään toteuttamaan suunnitellusti ajanvarausten mukaan. Mikäli rokoteannosten toimitusmäärät edelleen vähenevät, myös toisen annoksen rokotusten peruutukset voivat olla mahdollisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun soten koronarokotusten ajanvarauslinja on toistaiseksi suljettu. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan paikallislehdissä ja Kainuun soten omilla nettisivuilla.

Kuhmon kaupungin verkkosivutiedotteen mukaan hakijoiden määrä on yllättänyt, sillä tähän mennessä maskeja on jaettu 2 056 kappaletta, joista kertakäyttöisiä 1 210 ja kankaisia 846.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä