Ihmiset

Frisbeegolfia lumihangessa pökkelöinnin ja sivakoinnin rinnalla

Vuokatti yllätti monipuolisuudellaan frisbeekiekkoja heittävät etelän miehet. Lappiin asti on etelästä turha ajaa.

Mitä on pökkeläinti ja sivakointi? Näitä olivat pohtineet sipoolainen Patrick Söderlund ja tuusulalainen Jarmo Forsström Katinkullan ladun varressa frisbeegolf-kiekot käsissään. Hiihtäjiä puolestaan oli ihmetyttänyt etelän miesten talvinen frisbeegolfin pelaaminen.

– Jokainen pysähtyi katsomaan, että mitä nuo jätkät tekee, Patrick kertoo keskiviikkoaamuna Sokos Hotellin frisbeegolf-radalla.

Miehet kahlasivat lähes metrisessä hangessa etsimässä Patrickin lumen sisään heittämää kiekkoa. Kiekko jättää hangelle vain pienen jäljen lumen sisään sujahtaessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Joku puhui pökkelöinnistä ja joku sivakoinnista, kun kysyimme, mitä ihmettä he tekevät kepit käsissään ja jaloissaan. Onkohan se joku uusi harrastus, miehet naurahtavat.

Frisbeegolf ei ole kovin yleinen talvilaji, mutta tosiharrastajat Söderlund ja Forsström heittävät kiekkoja läpi talven, tällä kertaa Vuokatissa

Vaatetta päälle, kunnon vermeet ja heittämään, Patrick kiteyttää talvisään asettamat reunaehdot.

– Nyt alkoi season. Onhan tämä tietysti kesällä paljon kivempaa. Ilmanpaine tuo kiekon lentoon erilaista liikkuvuutta, ja kesällä saa koko kropan heittoon mukaan. Talvella heitetään vain kädellä, on liukasta eikä jaloilla saa tukea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pieni lumilinko, jolla auraisi vähän korien ympäriltä, toki helpottaisi palaamista, Patrick lisää, mutta muistuttaa, että pääkaupunkiseudulla vastaava lumimäärä pysäyttäisi lähes kaiken toiminnan.

– Täällä on vielä asennetta.

Patrick Söderlundin frisbeekiekko on sujahtanut lumihangen sisään.

Vuokattiin etelän miehet toi kokeilunhalu, Vuokatinrinteiden Snowparkin saamat hyvät arvostelut, sijainti ja uuden etsintä. Kokemus on ollut myönteisen yllättävä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ollaan käyty Levit, Ylläkset ja Rukat läpi ja ollaan oltu Tahkolla. Tahko oli vähän laimea kokemus, tosin odotuskaan ei sieltä ehkä ollut Levin tai Rukan tasoinen, Patrick kertoo.

– Ajateltiin, että kokeillaan Vuokattia. Laskemme laudalla, ja Vuokatin parkki on saanut tosi hyviä arvosteluja. Tämä oli iso yllätys meille. Jos haluaa Lapin taikaa, niin miksi pitäisi ajaa Lappiin, kun saman saa 500 kilometriä lähempänä täällä.

"Jos haluaa Lapin taikaa, niin miksi pitäisi ajaa Lappiin, kun saman saa 500 kilometriä lähempänä täällä."

– Vuokatti vaikutti kesällä aika hyvältä, niin ajateltiin, että minkälainen tämä on talvella. Paikka yllätti aika positiivisesti. Lapsetkin ovat viihtyneet tosi hyvin, Jarmo lisää.

Patrick kertoo katsoneensa uutiskuvista Levin pitkiä hissijonoja ja toteaa, että vaikka hissijonoja on joka paikassa, Vuokatissa ne ovat kohtuullisia, ja koskematontakin hakea pääsee jonkin verran laskemaan.

Talvilomallaan Söderlund ja Forsström ovat asuneet Katinkullan hotellissa täysihoidossa. Vuokatissa he viipyivät vajaan viikon.

Lomapäivät ovat kuluneet frisbeegolfin ja laskettelun parissa. Vuokatin palvelut saavat miehiltä kiitosta monipuolisuudellaan.

– Stadin ukkokaan ei jämähdä paikoilleen. On aktiviteetteja, talvilajien lisäksi keilausta ja vaikka mitä.

Tunnettavuutta kesämatkailukohteena voisi miesten mielestä vielä lisätä, ja yksi lääke siihen voisi olla kovassa nosteessa oleva frisbeegolf.

– Täällä on hyvän näköistä maastoa. Tänne kun saisi järjestettyä jonkun pro trophy -kisan, niin se toisi kesätunnettavuutta nuorisolle. Se ei vaadi edes isoja satsauksia, Jarmo Forsström pohtii.

Sipoolainen Patrick Söderlund ja tuusulalainen Jarmo Forsström pelasivat keksiviikkoaaamuna frisbeegolfia Sokos Hotellin vieressä olevalla radalla.
Patrick Söderlundin frisbeekiekko on sujahtanut lumihangen sisään.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä