Mielipiteet

Aluevaaliehdokas: Vaalilupausten ilotulitusta, vaan mitä tapahtuu vaalien jälkeen?

Mielipide. Alkuvuosi on ollut vaalilupausten jatkuvaa ilotulitusta. Toinen toistaan kauniimpia kuvioita ja erikoisempia kannanottoja on ilmestynyt vaalitaivaalle äänestäjien ihmeteltäväksi.

Nykyisten palveluiden säilymistä varmuudella lupaavia tai jopa niiden parantumista väläyttelevien puhuessa on tilanne sama kuin savolaisten haastellessa. Vastuu siirtyy täysin kuulijalle.

Siitä mitä tapahtuu aluevaalien jälkeen, ei ole paljon kirjoiteltu tai puhuttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lain mukaan 59-jäseninen aluevaltuusto valitsee hallituksen ja tarkastuslautakunnan sekä päättää hallintosäännöstä.

Hallintosäännössä muun muassa määritellään, valitseeko aluevaltuusto keskuudestaan valiokuntia vai valitaanko lautakuntia kuten kunnissa on toimittu.

Vanhan hokeman mukaan "järki ei ole yhdessä päässä, vaan ympäri kyliä. " Siksi lautakuntamalli on parempi kuin valiokunnat. On viitteitä siitä, että valmistelussa olisi päädytty lautakuntamalliin.

Lautakuntien tehtäväksi jäänee kaiken sen paskan selvittäminen mitä organisaation sisältä näyttäisi löytyvän huonosta johtamisesta ja johtamattomuudesta alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitä lautakuntia tarvitaan? Ei sentään sota-aikojen hevosenottolautakuntaa, mutta esimerkiksi palo- ja pelastustoimi tarvitsee ehdottomasti oman lautakuntansa. Jospa yhdenkään lautakunnan kohdalla ei käy kuten aikanaan Kajaanissa kaupungin omistaessa raviradan. Pahat kielet kertoivat raviradan hallitukseen valitun henkilöitä, jotka eivät muihin lautakuntiin kelvanneet.

Lautakuntiin ja hallitukseen valitaan jäsenet vaalien äänestystulosten perusteella. Parhaiten vaaleissa menestynyt puolue saa eniten hallitukseen ja lautakuntiin edustajia.

Olennaista on se, että aluevaaleissa äänestetään ihmisiä päättämään Kainuun sotetoiminnoista sekä palo- ja pelastustoimesta. Ei sen enemmästä tai vähemmästä.

Tärkein viesti lopuksi. Äänestysinto ei ole paras mahdollinen ollut Sotkamossa eikä Kainuussa. Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 23. tammikuuta on erinomainen mahdollisuus tilanteen korjaamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pertti Granqvist

aluevaaliehdokas (vas.)

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä