Paikallisuutiset

22 uutta tartuntaa Kainuussa – rajoituksia pohditaan tänään koronanyrkissä

Kainuussa todettiin maanantaina 22 uutta koronatartuntaa, joista 15 liittyy Transtechin Otanmäen tartuntaryppääseen. Puolangan kunta on eilen ilmoittanut kuudesta positiivisesta testituloksesta.

Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen kertoo, että Skoda Transtechin ja tehtaan työterveyshuollon on arvioitu tilannetta.

– Tehtaan henkilöstölle on osoitettava erityinen kiitos testausmenettelyiden ja tehostettujen varotoimien noudattamisesta. Edelleen tartuntoja voi ilmaantua, joten maskien käyttö, lähikontaktien vähentäminen ja muut ohjeet ovat jatkossakin tarpeellisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on THL:n seurannan mukaan 193,7. Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita. Viime viikolla Kainuun soten testipisteissä otettiin yli 2200 koronatestiä, joista 2,8 prosenttia oli positiivisia.

Tilannetta arvioidaan koronakoordinaatioryhmässä

Kainuun alueen epidemiatilannetta arvioidaan iltapäivän koronakoordinaatioryhmässä.

– Ilmaantuvuus on Kainuussa noussut kuten muualla Suomessa ja monissa Euroopan maissa. Toisaalta rokotussuoja paranee, eikä sairaalahoidossa meillä näy painetta. Suuren paikallisen tartuntaryppään lisäksi Kainuussa ei ole dramaattista muutosta, mutta kyllä tässä täytyy varovaisuutta edelleen korostaa. Virusmuunnoksen kehitys sisältää tietysti vielä runsaasti kysymysmerkkejä.

– Huomenna tilanne käydään vielä kuntien edustajien kanssa läpi ja tiedotamme sen jälkeen tilanteesta, voimassa olevista suosituksista ja niihin mahdollisesti tehtävistä muutoksista.

Käsidesit ja kasvomaskit ovat edelleen tarpeen, sillä viruksen uhka ei ole poistunut.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä