Paikallisuutiset

Rosson ravintolapäällikkö Teemu Yli-Pelkola on tehnyt töitä ravintola-alalla jo yli 20 vuotta. Hänen mukaansa ravintola-alan työntekijät joutuvat usein vähättelyn kohteeksi. Kuva: Jussi Pohjavirta

Ravintola-alan työntekijät kuulevat paljon haukkumista ja uhkailua – ’’Vuosien saatossa ala on muuttunut vaarallisemmaksi’’

Ravintola-alalla työntekijät joutuvat usein kohtaamaan vähättelyä ja sanallista väkivaltaa. Myös fyysistä väkivaltaa ilmenee toisinaan.

PAMin työympäristöasiantuntija Erika Kähärän mukaan alkoholia tarjoilevissa ravintoloissa riski asiakkaiden väärinkäyttäytymiseen on aina koholla.

Kajaanin Rosson ravintolapäällikkönä työskentelevä Teemu Yli-Pelkola on nähnyt yli kaksikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana, kuinka ravintola-ala on muuttunut rauhattomammaksi. Uhkatilanteista on tullut yleisempiä ja siihen on selvä syy.

– Vuosien saatossa ala on muuttunut vähän vaarallisemmaksi,

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä