Paikallisuutiset

Sotkamossa on tulvinut vettä asuntoihin – Suomussalmella omakotitaloon liittyvä tulipalon sammutustehtävä

Torstaiaamuna sähkökatkoja oli Kainuussa vielä 65 taloudella, joista Puolangalla oli 42 ja Suomussalmella 14.

Kainuussa korjataan edelleen torstaiaamuna keskiviikon Aatu-myrskyn aiheuttamia tuhoja.

Kainuun pelastuslaitoksella on Sotkamossa Tiilitörmäntiellä meneillään vahingontorjunta. Päivystävä palopäällikkö kertoo, että asuntoihin on päässyt sisään vettä. Evakuointeja ei ole tarvinnut tehdä, eikä tarkempaa tietoa vielä ollut.

Suomussalmella pelastuslaitoksella on parhaillaan omakotitaloon liittyvä sammutustehtävä, josta ei vielä ole tarkempaa tietoa. Yksiköitä on lähtenyt Selkoskyläntielle Kajaanista saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelastuslaitos on yön aikana korjannut useita Aatu-myrskyn aiheuttamia puiden kaatumisia. Tehtäviä on yhä torstaiaamuna.

Sotkamossa ollut runsaasti tehtäviä

Keskiviikkona Kainuun yli pyyhkäissyt Aatu-ukkosmyrsky aiheutti tuhoja varsinkin Sotkamossa, jossa Kainuun pelastuslaitoksella oli illan ja yön aikana 23 erillistä pelastustehtävää. Myrsky kaatoi puita linjoille ja katkoi sähköjä myöhään yöhön asti.

Pelastuslaitoksen mukaan useita kiinteistöjä vaurioitui muun muassa vedentulvimisesta Sotkamossa. Henkilövahinkoja ei sattunut. Pelastustehtäviin osallistui 11 pelastusyksikköä Hyrynsalmelta, Kajaanista, Kuhmosta, Paltamosta, Ristijärveltä ja Sotkamosta.

Iltayhdeksän aikaan rajuilman aiheuttamia sähkövikoja oli korjaamatta reilulla 300 asiakkaalla. Tilanteen kerrottiin vaihtelevan hetkittäin paljonkin. Enimmillään sähkövikoja oli ollut Kainuun alueella 2927 taloudella vähän ennen puoltayötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torstaiaamuna sähkökatkoja oli vielä 65 taloudella, joista Puolangalla oli 42 ja Suomussalmella 14. Ristijärvi oli aamulla ainoa kunta, jossa katkoja ei ollut.

– Vuorokausi sitten (Paula-myrskyssä) tulleita vikoja on edelleen korjaamatta. Pahimmat vika-alueet voivat varautua siihen, että vielä huomiseen mennessä kaikkia vikoja ei saada korjattua. Nyt nousee parhaillaan Kajaanin eteläpuolelta ukkosrintama, joka näyttäisi menevän koko Kainuun läpi. Toivon mukaan ei tulisi nyt hirveästi uusia vikoja, kertoi Kajaven käyttöpäällikkö Marko Manninen keskiviikkoiltana yhdeksän maissa.

Kello yhdentoista aikaan keskiviikkoiltana sähköt olivat poikki koko Kainuussa vajaalta 400 taloudelta, sillä etelän suunnasta tullut Aatu-myrsky oli ohittanut oikeastaan vasta Kajaanin ja Sotkamon ja möykkäsi parhaillaan Puolangan ja Suomussalmen alueella. Vikoja oli tullut jonkin verran lisää, mutta ei niin paljoa kuin pelättiin.

Uutinen päivittyy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä