Paikallisuutiset

Sotkamossa jaetaan maskit 6. luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille – käyttö aloitetaan välittömästi

Sotkamo-lehti

Kainuu on nyt koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, Sotkamossa uusia tartuntoja ei ole todettu.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta on edelleen voimassa. Lisäksi samaa rajoitusta suositellaan vahvasti noudattamaan myös yksityistilaisuuksien osalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sotkamon kunnassa on hyvä valmius toimia koronatilanteen vaatimalla tavalla nopealla aikataululla. Tarvittaessa kunta kiristää omia rajoitustoimiaan nopeastikin. Loma-aikojen jälkeisiä koronatartuntoja ei ole Sotkamossa todettu, mutta siitä huolimatta ja erityisesti naapurialueiden tilanne huomioiden sotkamolaisten on toimittava huolellisesti estääksemme koronaviruksen leviäminen. Rokotukset eivät tuota pikaista helpotusta asiaan vaan meidän on jaksettava noudattaa annettuja ohjeita ja suosituksia. Minulla on vahva luotto kuntalaisiin ja heidän toimintaansa tässäkin asiassa. kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen sanoo.

Sotkamon kunta noudattaa Kainuun soten suosituksia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12-vuotiaille (6.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille) kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Maskit jaetaan tänään 13.1.2021 oppilaille ja niiden käyttäminen aloitetaan välittömästi.

Valtakunnallisen linjauksen mukaan yhdysluokissa opiskelevat kuudennen luokan oppilaat eivät kuitenkaan käytä maskia koulussa. Kuudennesta luokasta ylöspäin oppilaat käyttävät jaettuja maskeja koulukuljetuksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ei-välttämättömät kokoontumiset, kokoukset, tilaisuudet ja juhlat tulisi toistaiseksi jättää järjestämättä eikä niihin tulisi osallistua. Kaikissa välttämättömissä enintään 20 henkilön tilaisuuksissa tulee käyttää kasvomaskeja, ellei vähintään kahden metrin turvaetäisyydestä voi varmistua.

Sotkamon kunta pitäytyy järjestämästä lähitilaisuuksia ja -tapahtumia koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Sotkamon kunta noudattaa yleistä etätyösuositusta. Asiointi virastotalolla pyritään järjestämään etäkäytänteitä soveltaen. Mikäli etätapaamiset eivät ole mahdollisia, lähitapaamiset on sovittava etukäteen ja niissä käytetään kasvomaskeja. Tapaamisten etukäteen sopiminen on tärkeää, jotta turvavälit voidaan taata tilajärjestelyin.

Kaikkea tarpeetonta matkustamista tulee välttää eikä rajat ylittävää matkustusta suositella lainkaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikuisten ryhmäharrastusten sijaan suositellaan yksilölajeja ja ulkoliikuntaa. Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voi jatkua. 12 – 17- vuotiaille suositellaan enintään 20 henkilön ryhmäliikuntamuotoja. Toiminnan jatkuessa tulee huomioida ohjeet lähikontaktien välttämisestä.

Sotkamon kansalaisopiston toiminnassa huomioidaan tarkasti alueelliset rajoitukset ja suositukset. Toiminta järjestetään terveysturvallisesti. Riskiryhmille suunnatut ryhmät eivät käynnisty vielä tammikuussa. Kansalaisopisto tiedottaa poikkeuksista erikseen.

Aikuisten kilpaurheilutoiminta jatkuu lajiliittojen antamilla ohjeistuksilla.

Sotkamon kunta suosittelee vahvasti, että rajoittamistoimen otetaan käyttöön myös yksityisissä toiminnoissa.

Kasvomaskisuositus on edelleen voimassa Kainuussa, vaikka torjuntatoimet ovat onnistuneet hyvin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä