Mielipiteet

Sotkamon vasemmisto: yhteisöllisyydellä ja osallisuudella selvitään talven koettelemuksista

Julkilausuma. Talvisodan henki on kulunut klisee, mutta ajankohtainen jälleen. Nyt talvisodan henkeä tarvitaan, jotta selviämme tulevan talven koettelemuksista.

Minä, minä, minä-ajattelu ei tällaisina aikoina ole kannatteleva voima. Yhteisöllisyys, osallisuus ja lähimmäisistä välittäminen ovat. Käytännössä yhteisöllisyys ja osallisuus on heikommassa asemassa olevien auttamista taloudellisesti ja henkisesti.

Ankeina aikoina kolmannella sektorilla on tärkeä rooli. Olipa sitten kyse urheilusta, kuntoliikunnasta tai kulttuurista, lyhyesti sanottuna yhdessä tekemisestä. Kaikesta sellaisesta, mikä tarjoaa vaihtoehdon korona-aikana valitettavasti yleistyneelle neljän seinän syndroomalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamon kunnan hyvinvointikyselyn tulokset kertovat, että kaikilla ei mene hyvin. Inflaatio, elinkustannusten nousu ja yleinen epävarmuus kouraisevat pahiten vähäosaisimpia ihmisiä. Heistä on pidettävä nyt erityisesti huolta.

Vasemmistoliitto Sotkamossa on edistämässä omalta osaltaan talvisodan hengen, osallisuuden ja yhteisöllisyyden toteutumista ja haastaa kaikki kuntalaiset näihin talkoisiin mukaan. Arkipäiväinen kohtaaminen ja nähdyksi tuleminen voi olla jollekin päivän tärkein tapahtuma.

Sotkamon vasemmiston puheenjohtajana jatkaa vuonna 2023 Jouko Korhonen . Johtokuntaan 2023 valittiin Tiina Tuohimaa , Pinja Toivanen , Mervi Sirviö , Pertti Granqvist , ja Osmo Polvinen . Varalle valittiin Pekka Malinen , Anssi Rautio , Paavo Tervonen , ja Antero Pasanen .

Työväentalolla 9.11.2022

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamon Vasemmisto

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä