Mielipiteet

Sotkamon vasemmisto: Kulttuuri ja yhteisöllisyys kukoistukseen juhlavuoden kunniaksi

Sotkamon vasemmisto piti sääntömääräisen kevätkokouksen 20.4.2022 työväentalolla.

– Vietämme Sotkamon pitäjän 375 vuotta kestäneen elämänkaaren juhlaa. Paljon on vettä Kaitainsalmessa ja Tenetissä vuosisatojen aikana virrannut, on nähty nälkää sekä vilua ja välillä parempiakin aikoja, todetaan Sotkamon vasemmiston julkilausumassa.

Onneksemme yksi vitsaus, korona vaikuttaisi olevan helpottamassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Korona on ikävällä tavalla vaikuttanut tilaisuuksien järjestämiseen. Joko tilaisuuksia ei ole voitu järjestää tai tilaisuuksiin ei ole tullut yleisöä.

Yhdistyksille ja niiden toiminnassa mukana oleville ajat ovat olleet huonot. Sotkamon vasemmisto muistuttaa, että Sotkamossa on käsittämättömän paljon erilaisia yhdistyksiä, joiden toiminta kattaa elämän kirjon laidasta laitaan.

– Nyt pirteistä ja asunnoista ihmisten ilmoille mukaan yhteiseen toimintaan tai ainakin tapahtumiin osallistumaan. Sotkamossa tarjontaa riittää, kuten nähtiin viikko ennen vappua. Vastoin yleistä luuloa Sotkamossa on tarjolla kulttuuriakin. Kulttuurituottaja on laittanut tuulemaan ja tapahtumia on tarjolla juhlavuoteen liittyen ja muutenkin.

Juhlavuosi Sotkamossa on siis myös kulttuurin ja yhteisöllisyyden juhlavuosi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamon vasemmiston kevätkokouksen yksimielisesti hyväksymän kannanoton mukaan Sotkamon kunnan pitää huomioida juhlavuoden kunniaksi järjestöjen tekemä arvokas työ toiminta-avustuksia järjestöille myöntäessään.

– Koska useat yhdistykset ovat koronan takia joutuneet sopeuttamaan toimintaansa, olisi bonusavustusten myöntäminen perusteltua, julkilausumassa todetaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä