Kulttuuri

Sotkamon kunta järjestää kaikille avoimen novellikirjoituskilpailun

Novellin tulee sijoittua Sotkamoon tai liittyä aiheeltaan Sotkamoon tai sotkamolaisuuteen. Novellikirjoituskilpailu on käynnissä 31.5.2022 saakka.

Sotkamon pitäjän täyttäessä 375 vuotta järjestää kunta novellikirjoituskilpailun, johon voi osallistua Sotkamoon tai sotkamolaisuuteen liittyvällä novellilla. Novellikilpailu on kaikille avoin.

Novellien tulee olla aiemmin julkaisemattomia, alkuperäisiä ja suomenkielisiä. Novellien maksimipituus saa olla 8 000 sanaa.

Teokset lukee raati, jonka puheenjohtajana toimii viestintäyrittäjä Jan Erola .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valituista novelleista kustannetaan novellikokoelma, joka julkaistaan Sotkamossa järjestettävillä Kainuun kirjamessuilla 11.–13.11.2022. Novellikokoelmassa on lisäksi ammattikirjoittajien Sotkamo-aiheisia, ennen julkaisemattomia novelleja.

– Novellikirjoituskilpailu on hieno lisä Sotkamon pitäjän 375-vuotisjuhlan ohjelmaan. Sotkamo ja sotkamolaisuus aiheena on inspiroiva varmasti niin paikallisille kuin muualtakin tuleville Sotkamon ystäville. Tuomariston valitsemista teksteistä kootaan novellikokoelma, joka jää muistoksi juhlavuodestamme. Teos tulee myyntiin yleisölle marraskuussa järjestettävillä Kainuun kirjamessuilla, kertoo Sotkamon sivistysjohtaja Merja Ojalammi .

Novellikirjoituskilpailun pääpalkintona on 1 000 euroa. Raati voi harkintansa mukaan jakaa myös pienempiä palkintoja sekä kunniamainintoja.

Novellikirjoituskilpailun säännöt

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

1. Kilpailun pääpalkinto on 1 000 euroa. Raati voi harkintansa mukaan jakaa myös pienempiä palkintoja sekä kunniamainintoja kirjapalkinnoin. Pääpalkinto ei ole verovapaa.

2. Raadin valitsemat novellit kootaan Sotkamon kunnan kustantamaan teokseen, joka julkaistaan Kainuun kirjamessuilla Sotkamossa 11.–13.11.2022.

3. Novellien maksimipituus on 8 000 merkkiä. Samaan kokonaisuuteen kuuluvat liuskat on numeroitava. Novellilla tulee olla nimi. Käsin kirjoitettuja novelleja ei hyväksytä. Sama kirjoittaja voi osallistua kilpailuun vain yhdellä novellilla.

4. Novellien tulee joko sijoittua Sotkamoon tai niiden tulee liittyä Sotkamoon tai sotkamolaisuuteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

5. Raati lukee kilpailuun lähetetyt novellit ja valitsee niistä voittajanovellin ja muut novellit julkaistavaan kokoelmaan. Lisäksi raati päättää mahdollisista pienemmistä voitoista sekä kunniamaininnoista.

6. Kilpailuaika on käynnissä ja päättyy 31.5.2022. Kaiken materiaalin tulee olla perillä määräaikaan mennessä.

7. Novellit lähetetään sähköpostitse Sotkamon kuntaan osoitteeseen sotkamo375novelli@sotkamo.fi .

Sähköpostissa tulee olla kirjoittajan nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero.

Vaihtoehtoisesti novellin voi tuoda tai postittaa kirjekuoressa Sotkamon kuntaan (Markkinatie 1, 88600 Sotkamo) A4-arkeille, yhdelle puolelle tulostettuna. Tällöin kirjekuoressa on oltava mukana muistitikku, josta novelli on sähköisesti ladattavissa.

Sähköpostiin tai mahdolliseen kirjekuoreen aiheeksi merkintä ´Novelli 375´.

sotkamo.fi/novelli

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä