Paikallisuutiset

Sotkamon kunnalta uusia alueellisia ohjeita – koronaepidemiassa siirrytty kiihtymisvaiheeseen

Kainuussa on todettu yksittäisiä koronatautiryppäitä enenevissä määrin ja altistumiset eri kuntien alueella ovat lisääntyneet. Tämän vuoksi Kainuu on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen tänään 26.11.2020. Myös Sotkamossa otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen ohjeistukset.

Tilanteen johdosta Sotkamon kunta peruu joulunavauksen, joka oli tarkoitus järjestää 27.11. Joulunavauksen peruuntuminen ei vaikuta Joulutorin myyntitapahtumiin.

Sotkamolaisten keskuudessa ei ole ilmennyt uusi tartuntoja. Aikaisemmin tällä ja edellisellä viikolla todetut koronvirustartunnat Sotkamossa ovat liittyneet urheilukuplassa Vuokatissa oleskeleviin urheilijoihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sekä Kainuun koronaepidemian johto- ja tiedotuskeskus että Sotkamon kunnan poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuvat 27.11. aamulla, jonka jälkeen toimenpiteistä tiedotetaan yksityiskohtaisemmin.

Sotkamon kunta antaa alueelleen seuraavia ohjeita:

Kasvomaskisuositus 2. asteen opiskelijoille. Sotkamon lukio on tiedottanut opiskelijoitaan Wilman kautta.

Rajoita lähikontakteja! Kaikkia tarpeettomia tapaamisia oman perheen tai lähipiirin ulkopuolella tulee rajoittaa. Eivälttämättömät kokoukset, juhlatilaisuudet ja ryhmäharrastukset suositellaan peruttavaksi. Lakkiaiset ja muut perhejuhlat suositellaan pitämään vain lähipiirin kesken.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suojaudu itse! Työpaikoilla maskin käyttöä sekä ruokailuihin ja muihin sosiaalisiin kontakteihin liittyviä varotoimia tulee vahvistaa. Tapaamiset vain kahden metrin turvaväleillä tai kasvomaskia käyttäen. Maakuntien välistä työmatkailua on syytä rajoittaa vain välttämättömiin sekä suosia etätyötä ja etäkokouksia mahdollisimman laajasti. Jos pystyt, hoida kauppa- ja muu asiointi mahdollisuuksien mukaan ruuhkaaikojen ulkopuolella

Liiku, mutta turvallisesti! Liikunta ulkona on hyväksi, mutta vältä joukkoja. Vapaa-ajan toimintaan ja matkailuun liittyen tulee noudattaa annettuja perusohjeita. Esimerkiksi omalle mökille oman perheen kesken siirtyminen ei muodosta merkittävää riskiä, mutta laajemmat kontaktit lisäävät riskiä.

Suojaa riskiryhmiä! Yli 70-vuotiaiden tai sairauksien vuoksi riskiryhmään kuuluvien suojaamiseen on edelleen kiinnitettävä huomiota. Esimerkiksi tartuntariskin sisältävien matkojen ja tapahtumien jälkeen on hyvä korostetusti noudattaa suojatoimia ja välttää eikiireellisiä tapaamista.

Tes­taa! Hakeudu testeihin matalalla kynnyksellä. Sairaana tulee liikkua kotoa vain koronatestiin ja takaisin. Testin jälkeen odota tulosta kotona, älä liiku muualla!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä