Paikallisuutiset

Ravintolarajoitukset koskevat nyt myös Kainuuta – koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona rajoituksille

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea klo 18.00.

Lisäksi koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun.

Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan 12.1.2022 klo 00 ja on voimassa 31.1.2022 saakka kaikilla leviämisalueilla. Rajoitus koskee myös ravintoloita, jotka eivät annostele alkoholijuomia (mm. kahvilat ja pikaruokalat).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ravintolan saa pitää avoinna asiakkaille klo 05-18; anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17. Koronapassin käyttö ei vapauta ravitsemisliikkeitä asiakaspaikkamäärää sekä anniskelu- ja aukioloaikoja koskevista rajoituksista.

Valtioneuvosto on päivittänyt myös tartuntatautilain 58 i §:n nojalla annettua asetusta koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 31.1.2022 saakka koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Kainuussa yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, jos sisätiloissa osallistujia on yli 20 tai ulkona yli 50 henkilöä.

Kainuussa toimitiloja ei ole määrätty suljettaviksi. Kunnat ja yksityiset toimijat voivat silti rajoittaa omia toimintojaan tilanteen edellyttämällä tavalla.

Toiminnanharjoittajia tai tilojen haltijoita koskevat yleisesti tartuntatautilain 58c §:n velvoitteet huolehtia riittävästä väljyydestä, hygieniatoimista sekä osallistujien ohjeistamisesta tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Kainuuseen ei toistaiseksi esitetä lisärajoituksia

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun koronakoordinaatioryhmä on tiistaisessa kokouksessaan käsitellyt maakunnan tilannetta ja todennut, että lisärajoituksia ei toistaiseksi esitetä Valtioneuvoston uusien asetusmuutosten voimaan tullessa.

Koronatilanteen jatkuessa vaikeana koronakoordinaatioryhmä päivitti alueella voimassa olevia suosituksia seuraavilta osin:

– Yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi

– Maakuntarajat ylittävää matkustamista ei suositella

MaRa suosittelee koronapassin käyttöönottamista myös Kainuussa, vaikka maakunta on vielä perustasolla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä