Ihmiset 

Helena Hyvönen (vasemmalla) ja Elina Jylhä olivat kaksi vuotta sitten avantouimassa Rakastu talviuintiin -teemaviikon kunniaksi.

Rakastu talviuintiin -tapahtumassa saa opastusta avantoharrastukseen

Illalla 10. tammikuuta Vuokatin latu ja polku -yhdistys järjestää Rakastu talviuintiin -tapahtuman Sotkamon talviuintipaikalla Rantatie 3. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Yhdistyksen jäsenet antavat hyviä neuvoja talviuintiin. Lisäksi tarjolla on lämmintä juomaa.

”Harrastus lisää vastustuskykyä, kun immuunitoiminta aktivoituu. ”

Vaatteet voi vaihtaa pukukopissa ennen uintia. Mukaan kannattaa ottaa uimapuku, pyyhe, käsineet ja pipo. Mukana on hyvä olla jalkineet, joilla pääsee pukuhuoneesta avantoon.

Jos ihmisellä on ongelmia sydämen kanssa, kannattaa ennen talviuintia jutella sydänsairauksia hoitavan lääkärin kanssa, soveltuuko talviuinti hänelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätietoja tapahtumasta on Vuokatin latu ja polku -yhdistyksen nettisivuilla.

Lisää aiheesta

Talviuinti on terveydelle hyväksi, kertoo Suomen Latu nettisivuillaan. Se tuottaa mielihyvää, kun aivolisäkkeestä vapautuu betaendorfiinia. Uinti parantaa unensaantia, kun verisuonista vapautuu serotoniinia.

Harrastus lisää vastustuskykyä, kun immuunitoiminta aktivoituu. Talvella uiminen myös parantaa stressinsietoa ja tehostaa lihasten palautumista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä