Paikallisuutiset

Polttoainerekka kyljellään ojassa Kuutostiellä – Rekan nupista oli vuotanut ulos nestettä yli tuhat litraa

Bensiiniä, dieseliä ja polttoöljyä kuljettanut rekka kaatui ojaan kyljelleen Kuutostiellä Sotkamossa lähellä niin sanottua Mondon risteystä varhain maanantaiaamuna.

Polttoainerekka kuljetti täyttä kuormaa sisältäen yhteensä 58 kuutiota nesteitä, kertoo Simeonin Jani Ojanen Kainuun Sanomille

– Ympäristölle ei aiheudu päästöjä, hän sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jaakko Schroderus kertoi aikaisemmin maanantaina, että onnettomuuspaikalla keskitytään vuodon torjuntaan.

– Nyt vuotaa pikkuisen nupista, Schroderus kertoi.

Myöhemmin maanantaina Schroderus kertoi, että rekan nupista oli vuotanut ulos nestettä muutama tuhat litraa. Vuoto oli saatu varmistettua pienelle alueelle pelastuslaitoksen rakentamilla padoilla. Vielä ei ole tietoa, kuinka saastunut vuotoalue on.

– Sitten kun säiliöt on saatu nostettua pois edestä niin päästään tutkimaan ja mittaamaan, kuinka saastunut alue on ja sen mukaan vaihdetaan maita, Schroderus sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maanantaina iltakahdeksan aikoihin rekan nuppi oli saatu tyhjennettyä ja nostettua pois ojasta. Päivystävä palomestari Jaakko Schroderus arvioi, että rekan nostotyöt saadaan päätökseen aikaisintaan puolen yön aikoihin.

Onnettomuuden takia toinen Kajaaniin tuleva ajokaista on ollut suljettuna liikenteeltä koko maanantain.

Ojassa olivat sekä auton nuppi että perävaunusäiliö.

Onnettomuuden syy ei vielä ole tiedossa, mutta päivystävä palomestari Vuokko Puurunen-Määttä sanoo tien olleen onnettomuushetkellä loskainen. Ajokeli oli aamuvarhain huono lumisateen takia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tarkkaa tietoa onnettomuuden syystä ei ole, mutta jokainen voi katsoa vallitsevan ajokelin, Puurunen-Määttä toteaa.

Rekka oli matkalla Kajaanista kohti Sotkamoa, mutta ajautui tien yli ojaan. Kainuun pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuuspaikalle viiden aikaan.

Juttua muokattu 11.4.2022 kello 10.33. Lisätty tietoja polttoainerekan kuljettamista nestemääristä ja onnettomuuden syistä.

Juttua muokattu 11.4.2022 kello 20.19. Lisätty tietoja vuodoista sekä nostotöiden edistymisestä. Myös otsikkoa muutettu.

Ojassa ovat sekä auton nuppi että perävaunusäiliö. Ajokeli on huono lumisateen takia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä